HÜSEYİN AKÇAR YAZILARI VE RÖPORTAJLARIYLA ESGÜNDEM26.COM’DA

Hukukçu ve tiyatro oyuncusu Hüseyin Akçar, yazıları ve röportajlarıyla esgündem26.com’da okuyucularla buluşacak.

HÜSEYİN AKÇAR YAZILARI VE RÖPORTAJLARIYLA ESGÜNDEM26.COM’DA
06 Eylül 2017 Çarşamba 10:48

 

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde oluşturulan ‘Sui Generis’ Tiyatro Topluğunun kurucuları arasında yer alan, Direklerarası Seyircileri Ödülleri’nde ‘oyunculuk’ ve koreografi dallarında ‘en iyi erkek oyuncu’ ve ‘en iyi hareket düzeni’ ödüllerine layık görülen Hüseyin Akçar, bundan böyle Esgündem26.com’da okuyucuyla buluşacak. Akçar, yazıları ve röportajlarıyla Eskişehir’de kültür ve sanatın nabzını tutacak. Akçar’ın, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Korel Cezayirli ile gerçekleştirdiği ilk röportajı yakında Esgündem26.com’da…

HÜSEYİN AKÇAR VE SANAT

2002 yılından bu yana halk dansları ile ilgileniyor. Birçok halk dansları topluluğunda otantik –düzenleme stillerinde dansçı olarak oynadı. Okullarda dans ekiplerinin yarışmaya hazırlanmasında koreograf olarak görev aldı. 2005 yılında Taner Ezgü ve ekibinden profesyonel olarak eğitim aldı. 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Halk Dansları Topluluğuna katıldı. Birçok yurt dışı turne ekibinde yer alarak Türkiye’yi temsil etme fırsatı yakaladı. Halen toplulukta dansçı olarak devam etmektedir. 2009 yılında Hukuk Fakültesi bünyesinde ‘Sui Generis’ Tiyatro’yu kurdu. Sekiz senedir faaliyet gösteren bu toplulukta yönetici ve oyuncu olarak çalışmaya devam etmektedir.

Direklerarası Seyircileri Ödülleri kapsamında; Oyunculuk ve Koreografi dallarında ayrı ayrı ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ve ‘En İyi Hareket Düzeni’ ödüllerine layık görüldü.

Ankara Yeni Mahalle Belediyesi ve Yön Sanat Atölyesi'nin organize ettiği Engelsiz Sanat Ödülleri'nde engelsiz sanatı gerçekleştirme anlamında tiyatroyu bütün engellere rağmen gerçekleştirdiği için Aydın Bol Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştür.

Yönettiği oyunlar: Ceza Kanunu

Yönetmen Yardımcılığı-Koreografi: Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, Merhaba Azizim, Kördöğüşü, Dar Ayakkabı ile Yaşamak, Albayın Karısı, Yobaz, Ölüm ve Kız, Bit Yeniği, Komik Para, Şenlik Çıkmazı, Kocamın Nişanlısı, Harikalar Mutfağı (çocuk oyunu), Dans Eden Eşek (çocuk oyunu), Barış Çiçeği (çocuk oyunu)

Dans gösterisi: ‘Kerem ile Aslı’ Masal ve Dans, Tymbris’in Dansı ve Otantik Dans Gösterileri…

 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.