Azerbaycan’ın 99. yılı 'Cumhuriyet Konseri' ile kutlandı

Eskişehir'de, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetinin kuruluşunun 99. yılı anısına, “Cumhuriyet Konseri” düzenlendi.

Azerbaycan’ın 99. yılı 'Cumhuriyet Konseri' ile kutlandı
30 Mayıs 2017 Salı 12:43


Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkında, iftar sonrası halka açık olarak düzenlenen “Cumhuriyet Konseri'', başta Azerbaycan Cumhuriyeti için canlarını feda eden şehitler başta olmak üzere tüm Türk Dünyası Şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Devlet Himni okunmasıyla başladı.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, ''1918 yılında Türk İslam Dünyasında kurulan ilk Cumhuriyet olan “Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti” hakkında'' kısa bilgi verdi. Programın yönetmeni Şair Azeryar Daneşvar, kendi şiirleriyle Azerbaycan’ı izleyicilere anlattı ve okunan şiirler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Programda söylenen Azerbaycan Türküleriyle, izleyiciler güzel bir gece yaşadılar. Programa katılan Azerbaycan Derneği üyeleri, Azerbaycan müzikleri eşliğinde gönüllerince dans ederek, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Programın sonunda Azeryar Daneşvar, tüm katılımcılara ve katkı sunanlara teşekkür etti.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.