Atila Özer Karikatürlü Ev, Eskişehirlilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor

Kent kültürü içinde önemli bir yeri olan ve tuğla-kiremit sektörünün mirası niteliğinde olan Atila Özer Karikatürlü Ev, yıl boyunca Eskişehirlilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Atila Özer Karikatürlü Ev, Eskişehirlilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor
17 Ekim 2017 Salı 15:57


Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni kuran ve karikatür sanatına önemli katkılar sağlayan merhum karikatürist Prof. Atila Özer’in adını taşıyan Karikatürlü Ev, çocuklara eleştirel düşünme yeteneğini kazandırırken ustalarla da çalışma fırsatı sunuyor. Karikatürlü Ev’de Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Karikatür Atölyeleri ile ülkemizin tanınmış karikatür sanatçıları, karikatüre meraklı çocuklarla atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar dönem sonunda ise bir sergi ile taçlandırılıyor. Geçtiğimiz dönemde “Karikatür Atölyesi” çalışmalarına, Atilla Yakşi, Sevil Özgür, Erol Büyükmeriç, Ekrem Borazan, Sertaç Ürer ve Yaşar Arda gibi usta isimler destek verirken 23 atölye çalışması gerçekleştirildi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, “Tepebaşı Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının yanında olmaya ve çocuklarımızı sanata teşvik etmeye devam edeceğiz. Karikatürlü Ev’e aramızdan ayrılan sevgili Atila Özer’in ismini verdiğimiz için çok mutluyum. Merhum Özer, sanatçı kişiliği ve karikatür sanatına verdiği önemli katkılarla biliniyor. Onun adını verdiğimiz Karikatürlü Ev, karikatüre meraklı çocuklarımızla dolup taşmaya devam edecek” sözlerini kullandı.
Karikatür atölyelerinin yanı sıra aktif olarak kullanılan bina; çeşitli kişisel sergiler, yılsonu sergileri, resmi kurum sergileri, amatör ve profesyonel sergiler ile anaokulları, kreşler ve ilköğretim okullarının etkinliklerine de ücretsiz olarak ev sahipliği yapıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.