Yunus Emre yerinde kalıyor, Devlet Hastanesi taşınıyor

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yunus Emre yerinde kalıyor, Devlet Hastanesi taşınıyor
23 Ocak 2018 Salı 13:38

‘Şehir Hastanesiyle birlikte kentteki bütün hastanelerin tek bir bölgede toplanacağı’ iddialarıyla ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, “Şehir Hastanesiyle ilgili çok fazla rivayet üretiliyor. Merkezdeki hastaneler aynı şekilde devam edecekler. Yunus Emre Devlet Hastanesi kendi varlığını devam ettirecek. Eskişehir Devlet Hastanesi taşınacak, Zübeyde Hanım, Hava Hastanesi aynen devam edecek.  Şehir Hastaneleri tamamıyla devlet hastanesi olarak devam edecek” diyerek yanıt verdi. 

“Hastaneler taşındıktan sonra mevcut binaların durumu ne olacak” sorusuna yanıt veren Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Mumcu, “Bizim binalarımızdan 50,60 yıllık olanlarda var. Deprem dayanıklılığı, binanın kullanılabilirliği gibi niteliklere bakıp kullanabileceğimiz binaları kullanıp, kullanamayacağımız binaların da yıkılması… Özellikle Devlet Hastanesinin bir kısmı belki yıkım gerektirecek. Yine orada hizmet verecek sağlık alanları oluşturmak gibi bir niyetimiz var. İmar planında oraları sağlık alanı. Sağlık alanı olduğu sürece oralara başka bir şey yapılamaz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.