Ultrason Neden Çekilir?

Kullanım alanı oldukça geniş olan ultrason yöntemi genellikle gebe kadınlarda fetüsün takibi için kullanılır.

Ultrason Neden Çekilir?
09 Mart 2021 Salı 18:33

İç organların görüntülenmesinde ve gebe takibinde en sık kullanılan yöntemler arasında ultrason yer alıyor. Genellikle hamile kadınlarda fetüsü takip etmek için kullanımı bilinen ultrasonun daha geniş bir kullanımı mevcuttur.

Çoğu iç organlarda meydana gelen hastalıklarım teşhisinde de kullanılabilir. Ultrason sayesinde enfeksiyon nedenleri de öğrenilebilir. Aynı zamanda ultrason fiyatları da oldukça uygundur. Görüntülenecek olan bölge ve sayısına göre fiyatlarda artış meydana gelebilir.

Ultrason Kullanım Alanları?

Kullanım alanı oldukça geniş olan ultrason yöntemi genellikle gebe kadınlarda fetüsün takibi için kullanılır.

İçeriğinde herhangi bir radyasyon olmadığından dolayı en güvenilir yöntemlerdendir. Bazı iç organların şişmesi, ağrı yapması ve enfeksiyon kapması durumunda da kullanılabilen bir görüntüleme yöntemidir. Oldukça geniş bir kullanıma sahip olduğundan dolayı hastalıkların teşhisinin konulmasında kolaylık sağlar.

Doğru tedavi süreci için ultrason kullanımı oldukça önem taşır. Kullanımının yanı sıra ultrason fiyatları da oldukça uygundur. Sizler için en uygun fiyatlarda hizmet sunan merkezlerden yararlanabilirsiniz.

Ultrason Fiyatları

Günümüzde en sık kullanılan görüntüleme yöntemleri arasında yer alan ultrason fiyatları tüm hastaların rahatlıkla yararlanabilmesi adına oldukça uygundur.

Ultrason çekilecek olan bölgeye ve görüntüleme merkezine göre fiyatlarda değişiklikler meydana gelebilir. Ultrason yöntemi sayesinde pek çok hastalığın teşhisi rahatlıkla konulabilir. Zararsız bir yöntem olduğundan dolayı gebe kişilerde de kullanılabilen bir yöntemdir. Sizler de en uygun fiyatlar karşılığında ultrason görüntüsü çektirebilirsiniz.

Açık Emar Nedir?

Vücudun pek çok bölgesini görüntülemede kullanılan açık emar, en sık tercih edilen ve kapalı emar sistemine oranla daha kolay çekilen bir yöntemdir. 3 tarafı açık olan cihaz ile çekilen emar görüntüsü ortalama 30 dakika kadar sürer. Kapalı emara oranla daha rahat bir yöntemdir.

Hasta kendini daha rahat hisseder. Kapalı alan fobisi olanlarda, astım hastalarında, kalp hastalığı olanlarda ve kilolu hastalarda kolaylıkla kullanılabilen bir görüntüleme yöntemidir. Kısa süre içinde sonuçlar alınarak hastalıkların teşhisi en net şekilde konulabilir.

Açık Emar Fiyatları

Günümüzde oldukça sık kullanılan açık emar sisteminde fiyatlar da oldukça uygundur. her hastanın rahatlıkla hizmet alabilmesi adına fiyatlar indirimli şekilde sunulur. Kapalı emara oranla daha kolay olduğu gibi fiyatı da daha uygundur.

Kapalı emar sistemi ile görüntüsü çekilemeyen hastalarda rahatlıkla kullanılabilir. Vücudun hemen hemen her bölgesinde kolaylıkla kullanılabilir. Hasta açık emar sayesinde 45 dakika kadar kalsa dahi herhangi bir sıkıntı yaşamayacaktır. Özellikle panik atağı olan hastalarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Anestezili Rahim Filmi Nedir?

Kadın hastalıkları ile ilişkili olan rahim filmi, rahim içinin görüntülenmesi için kullanılan röntgen çeşitleri arasındadır. Anestezili olarak yapılan bu işlemde herhangi bir acı ya da ağrı meydana gelmez.

Rahim içinin, şekli ve yapısının, yumurtalıkların, fallop tüplerinin görüntülenmesi işlemi yapılır. Normal rahim filminin çekilmesi ile tek farkı damar yolundan verilen bir anestezik ilaç uygulanır.

Anestezi sayesinde hasta uyur ve filmin ardından uyanır. Film sonrasında meydana gelebilen ağrılarda doktorun önerdiği ağrı kesiciler kullanılabilir.

Rahim Filmi Nasıl Uygulanır?

Rahim içi ve boşluğunun görüntülenmesinde uygulanan rahim filmi doğum pozisyonunda çekilir. Hasta doğum pozisyonu alarak bacaklarını kendine doğru çeker.

Rahim ağzındaki mikroplar bir solüsyon yardımı ile öldürülerek rahim ağzına bir spekulum takılır. Bu spekulum sayesinde rahim içi görülür.

Ardından bir kateter yardımı ile rahim boşluğuna ilaçlı sıvı verilir. Bu ilacın fallop tüplerinden geçişi ve rahim hareketleri izlenir. Rahim filmi çekildikten sonra en net görüntüler kaydedilir ve değerlendirilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.