Türk Sağlık Sen’den ‘check-up’ tepkisi

Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, aile sağlığı merkezlerinde uygulamaya giren "check-up"ın aile hekimlerinin iş yükünü artıracağı gibi sağlık harcamaları konusunda da bütçede derin açıklara neden olacağını savundu.

Türk  Sağlık Sen’den ‘check-up’ tepkisi
15 Eylül 2018 Cumartesi 13:11

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Aile Sağlığı Merkezlerinde check-up uygulamasına, Türk Sağlık-Sen’den tepki geldi. Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kararman,  “Söz konusu uygulamanın birçok sıkıntıyı da beraberinde getireceğini öngörüyoruz.  Türkiye nüfusu göz önüne alındığında toplum nezdinde ücretsiz check-up uygulamasının nasıl algılanacağı düşünülmeden böyle bir uygulamanın ortaya atılması, sağlık alanında iyileştirmelere gidileceği yerde en başta aile hekimlerinin iş yükünü artıracağı gibi sağlık harcamaları konusunda da bütçede derin açıklara neden olacaktır. Hastanelere başvuran vatandaş sayısının da hızla artacağı düşünüldüğünde, sağlık hizmetlerinin sunulmasında aksaklıklara sebep olunacağı, personel açıklarının ortaya çıkacağı, verimin azalacağı, yoğun ve amaç dışı bir iş temposuna mahkûm olunacağı açıkça ortadadır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.