Türk Sağlık-Sen yıpranma payları için imza kampanyası başlattı

Türk Sağlık -Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, yıpranma payının kapsamının genişletilmesi, geçmiş çalışma yıllarını kapsaması ve sürenin makul olması amacıyla imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Türk Sağlık-Sen yıpranma payları için imza kampanyası başlattı
26 Eylül 2018 Çarşamba 11:05

Kararman, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı ile ilgili düzenlemenin Meclis tatile girmeden önce yasalaştığını anımsatarak düzenlemenin beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu vurguladı.  Söz konusu düzenlemenin sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tüm çalışanları kapsamadığına dikkat çeken Kararman, bazı sağlık mensuplarının kapsam dışında bırakıldığını kaydetti.

Kısa bir zaman sonra TBMM’nin yeni yasama yılı faaliyetlerine başlayacağını ifade eden Kararman, Türk Sağlık Sen olarak yeni yasama yılında yapılan yanlıştan dönülüp beklentilerin karşılanmasını istedi.

Sağlık çalışanlarından destek istedi

Kararman, yıpranma payının kapsamının genişletilmesi, geçmiş çalışmaları kapsamı ve sürenin makul olması için dilekçe kampanyası başlattıkları belirterek, “Başlattığımız dilekçe kampanyamıza sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanları destek vermeye çağırıyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak topladığımız tüm dilekçeleri TBMM’ye teslim edeceğiz. Çalışanların beklentilerini karşılayan bir yıpranma payının hayata geçirilmesini isteyeceğiz. Sizin için verdiğimiz bu mücadeleye gelin omuz verin. Hakkınıza sahip çıkın. Dilekçe kampanyamıza şubelerimizin kurumlarda açacağı stantlarda dilekçeleri imzalayarak katılın” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.