Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine test yapılsın

SES Eskişehir Eş Şube Başkanı Özkavak, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine bir an önce test yapılması gerektiğini söyledi.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine test yapılsın
05 Nisan 2020 Pazar 18:58

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Eş Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, salgınla mücadelenin en önemli halkalarından birinin sağlık emekçileri olduğunu ve onların sağlığının özelikle korunması gerektiğine dikkat çekti.   Özkavak, açıklamasında şunları kaydetti: “Bu kendimizi ayrıcalıklı gördüğümüz yada diğer başkalarından farklı olduğumuzu söylemek için değil. Sağlık emekçilerini korumak gerek çünkü tüm halkımızın sağlığını emanet edeceğimiz kişiler onlar.Hastaneler  halkın olmalı hastaneler kamunun denetiminde olmalı her türlü planlama yapılması gerekenler şeffaf ve ücretsiz olmalı diyoruz çünkü bu salgın ancak işçileri emekçileri  halkımızı korumayı, önceleyerek çözülür.Belki de artık sağlık sistemini yeni baştan tartışmanın,herkese ücretsiz,eşit bilimsel bir yaklaşımla ele almanın vakti gelmiştir demeliyiz. Tüm toplumda ve bununla beraber sağlık emekçileri içinde hızla yayılan bulaşa karşı öncelikle acillerde yoğun bakımlarda çalışanlar ve birinci basamaktakiler olmak üzere tüm çalışanlardan hızla test yapılmasını bunun gerekli periyotlar da tekrar edilmesini, tüm sağlık kurumlarında koruyucu önlemlerin KKD’nin eksiksiz ve düzenli sağlanmasını talep ediyoruz. Sizin aracılığınız ile buradan sesleniyoruz. Çalışma saatlerini azaltın. Sağlık emekçilerinin düşüncelerine önem verin. Sağlık örgütlerinin salgınla mücadele süresinde çok önemli katkıları olabileceğini unutmayın.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.