Tepebaşı'ndan kan bağışına destek

Türk Kızılay’ı ve Tepebaşı Belediyesi anlamlı bir işbirliğine imza attı. Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde oluşturulan kan bağışı merkezine gelen 41 belediye personeli bağışladıkları kanlar ile kampanyaya destek verdiler.

Tepebaşı'ndan kan bağışına destek
08 Şubat 2017 Çarşamba 11:11

Sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği büyük duyarlılıkla dikkat çeken Tepebaşı Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza attı. “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” sloganıyla hareket eden Türk Kızılay’ı ile Tepebaşı Belediyesi, hizmet binasında düzenlenen kampanya ile 41 ünite kan bağışına ön ayak oldular. Türk Kızılay’ın uzman personeli eşliğinde kan veren belediye personeli herkesin benzer kan bağışı kampanyalarına destek olması vurgusunda bulundular.
Yetkililer yaptıkları açıklamada; “Kan bağışlamanın sağlığa herhangi bir zararı olmadığı gibi kan bağışçısına manevi olarak doyum sağlar, tanımadığı bir kişinin hayatını kurtarmak bağışçıyı mutlu eder. Sadece kana ihtiyacı olan hastalara faydası vardır. Hayat kurtarıcıdır. Sağlıklı bireyler için, erkeklerde bağış aralığı 90 günde bir, kadınlarda ise 120 günde birdir. Ülkenin güvenli kan ihtiyacının karşılanabilmesi için düzenli kan bağışı gerekmektedir. Kanın güvenilirliği açısından sürekliliği ve izlenebilirliği ancak düzenli bağış ile mümkündür. En güvenilir kan ile hayat kurtarılması ancak gönüllü, bilinçli, karşılık beklemeksizin ve düzenli bağışlarınız ile mümkündür.” ifadelerini kullandılar.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.