Televizyon kalp hastalıkları riskini artırıyor

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, çocukların bilgisayar ve televizyon karşısında geçirdikleri zamanın kalp hastalıklarını artırdığına dikkat çekti.

Televizyon kalp hastalıkları riskini artırıyor
14 Aralık 2016 Çarşamba 15:44

Halk Sağlığı Müdürlüğü “Minik Kalpler Sağlık Taraması Sempozyumu” düzenledi. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sempozyuma Eskişehir Devlet Hastanesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden birçok doktor katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, okul çağı büyüme ve gelişmenin çocuklar için çok önemli olduğunu, bu dönemin sağlıklı geçirilmesi ve öğrenme engellerine yol açan problemlerin ortadan kaldırılması adına sağlık kontrollerinin ve taramalarının önemli olduğunu söyledi. Çocuk yaşta kalp hastalıklarının görülmesinin sıklaştığını vurgulayan Doktor Demirel, “Çocukların bilgisayar ve televizyon karşısında geçirdikleri zaman, sınav stresi, çevresel ve genetik faktörler ile hazır gıdalarla beslenme alışkanlıkları maalesef kalp hastalıklarını artıyor” diyerek, çocukların düzenli olarak sağlık taramalarından geçirilmesi ve sağlıklı beslenme, fiziksel aktiviteler konusunda eğitim çalışmalarına tabi tutulması gerektiğini ifade etti.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.