SES TEPKİLİ: 3 AY GEÇTİ AMA HALA EK ÖDEME YOK!

Ek ödemeleri düzenleyen yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de 5 Eylül'de yayımlanarak yürürlüğe girmesine rağmen aile hekimleri ek ödemeleri henüz alamadı. SES ödemelerin yapılmamasına tepki gösterdi.

SES TEPKİLİ: 3 AY GEÇTİ AMA HALA EK ÖDEME YOK!
13 Kasım 2020 Cuma 11:26

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Birtürk Özkavak, pandemi nedeniyle, aile sağlığı merkezi (ASM) çalışanlarına yapılması planlanan ek ödemelerin, düzenlemenin üzerinden üç ay geçmiş olmasına rağmen henüz yatırılmadığını açıkladı.  Ödemelerin yapılmamasına tepki gösteren Özkavak, bu süreçte 50 binin üzerinde aile hekimi ve yardımcı sağlık personelinin sahipsiz bırakıldığını, birinci basamak sağlık çalışanlarına tükenmişlik duygusunun yaşatıldığını belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın ASM’lerde pandemiye yönelik hiçbir önlem alınmayarak, kişisel koruyucu ekipman, dezenfektan gibi gereksinimlerin çok büyük oranda sağlık çalışanlarının kendi girişimleriyle edinildiğini söyledi.  Bakanlığa “ek ödemelere ne oldu” sorusunu yönelten Özkavak, açıklamasında şunları kaydetti: “Kasım ayının ortalarına gelmiş bulunuyoruz. Yönetmelik yayınlanalı 3 ayı geçti. Ağustos ayında başlayarak Ekim ayına kadar 3 ay boyunca ödeneceği söylenen ek ödemlerden haber yok. Haber olmadığı gibi lütfe dipte tek bir açıklama yapan yok. Lafa gelince sağlık emekçilerine büyük övgüler düzenleyenlerin alkışlayanların nedense haklarımızı vermek maddi koşullarımızı bir nebze olsun düzeltmek söz konusu olduğunda kaybolduklarını üzülerek görüyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.