Sağlıkta atama krizi!

İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapılan atamalar sendikaları karşı karşıya getirdi...

Sağlıkta atama krizi!
12 Aralık 2018 Çarşamba 17:04

İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan atama ve geçici görevlendirmeler sağlık sendikalarını karşı karşıya getirdi.  Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, yapılan atamaların iptalini isterken, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, “Sen kimsin? Kendini siyasi iktidarın il başkanı, milletvekilimi sanıyorsun?” diyerek Köksal’a sert sözlerle yüklendi. 

-DAHA ÖNCE AKLIN NEREDEYDİ-

Kararman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.  “Malum sendikanın başkanı, bir kaç gün önce sosyal medya ve basında İl Sağlık Müdürlüğü’nün yapmış olduğu atama ve geçici görevlendirmeleri sorgulamakta,eleştiriler de bulunmaktadır. İnsan sormadan duramıyor. Ne oldu da ortalarda figan ,feryat dolaşıyor sağa-sola çamurlarını sıçratıyorsun? Bir şeyleri sorgulayacaksak, sorgulama yapacaksak hep beraber yapalım. Sendika ya başkan olduğundan bugüne yönetimindeki arkadaşlarının, üst görevlere atanması tesadüfmüdür? İmam kadrosundaki arkadaşın bir günde veri hazırlama kadrosuna nasıl geçti? Sağlık il Müdürlüğü özel kalemi nasıl oldu? Yönetici olarak nasıl atandı? Sendika üyelerini uzman,müdür, müdür yardımcısı,süpervizör, koordinatör,servis ve birim sorumlusu vs. atanırken mutlumuydun? Yine yönetim kurulundaki arkadaşlarının eşlerini, akrabalarını,kardeşini rahat yerlere atanırken sorun yoktu. Yıllardır sağlık çalışanlarına mobbing, baskı , birim değiştirme ve idareci baskısı hatta haberleri olmadan yerlerine imza atarak üye yaparken, keyfin yerindeydi.
Daha çok şey yazarız da şimdilik bu kadar yeter. Araştırılacak bir şey varsa yetkililer buyursun araştırsın.Atamalar da geçici görevlendirmeler de istediklerini yaptıramayınca ‘üyen olsun, olmasın’ herkesin hakkını savunacağını beyan etmişsin. Daha önce aklın neredeydi ? Yaptığın birkaç sosyal etkinlikle ( Allah rızası için değil ,kendi reklamını yapmak için) kendini erişilmez sanıp siyasi ittifakları eleştirip küçük, büyük ortak diyerek aşağılamak senin haddine mi?
Sen kimsin? Kendini siyasi iktidarın il başkanı, milletvekilimi sanıyorsun? Onların yerine Eskişehir de sözü ben söylerim havalarını bırak. İşine bak. O eleştirdiğin çamur attığın insanlar olmasa bir hiçsin.Boşuna dememişler; bir kurbagayi koltuga oturtsan ,o yine çamura atlar.”

İŞTE KÖKSAL’IN O PAYLAŞIMI

İşte Köksal’ın o paylaşımı: “İttifak kişilere hizmet etmek değildir,sistem üzerine kardeşlik tesisi yapılır ,sistemden şikayeti olan kişiler dersine çalışır önerilerini sunar yapılan her hareket kişiler arası güveni zedeler, Eğer ittifakın küçük ortağının talebi olursa kanuna nizama ehliyete uygun ,işler yapılsın İl sağlık müdürlüğüne atanan sağlık memurları tam bir garabettir,acilen iptal edilmeli yoksa hukuki yollar denenecektir. 15 temmuz ruhuna uygun olmayan sisteme sürekli eleştiri yapanlar ile yol yürünmeyeceğini herkes öğrenecek .Bu şehirde düne kadar 15 temmuzu yapanın cumhurbaşkanı olduğunu iddia edenler hak talep eden olmuş ,ağa babanız iyi parti ye geçti sizde doğan görünümlü şahinleri iteleyin bakalım nereye kadar gidecek…”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.