Sağlık-Sen: Büyüyen Türkiye'den payımızı istiyoruz

Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 3600 ek göstergenin hemşire, öğretmen, din görevlileri ve polisler ile sınırlı tutulmasının doğru olmadığını belirterek, sağlık alanında görev yapan bütün personeli de kapsamı gerektiğini vurguladı.

Sağlık-Sen: Büyüyen Türkiye'den payımızı istiyoruz
18 Aralık 2018 Salı 13:42

-Tam bir garabet-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşık bir ay önce 3600 ek gösterge için ‘hemşireler, öğretmenler, din görevlileri ve polisleri’ kapsayacak yönündeki açıklamasını hatırlatan Sağlık-Sen Şube Başkanı Köksal,  “Bazı İrlandalılar ve seçim öncesi işini yapmayan keyfiyet sahibi bürokratlar yüzünden ‘2’nci 100 Günlük Eylem Planı’ çerçevesinde sadece öğretmenlere verilecek söylemi tam bir garabettir” dedi. 

-Personel azlığı iş barışını bozuyor-

Sağlık Bakanlığını açıklama yapmaya davet eden Köksal, “Bakanlık olarak sürekli bina, yeni sağlık tesisleri açılırken personel azlığı, iş yükünün her geçen gün artması birde savunulmayan haklar çalışanların motivasyonunu bozmakta iş huzurunu bozmaktadır” diye konuştu.

-Sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu yaşıyor-

“Sağlıkta dönüşümün mimarları, kahramanları sağlık çalışanları mutsuz” diyen Köksal, “Halk memnuniyeti yüzde 35'lerden yüzde 85'lere yükselten gece gündüz demeden ailesinden çocuğundan eşinden feragat ederek 7/24 çalışan sağlık personelinin özveri ile çalışmasının sebebidir. Sağlık personeli memnuniyet oranları  yüzde 72'lerden yüzde 35'lere düşmüştür. Meslek grubu olarak tükenmişlik sendromunun en yüksek olduğu meslek grubudur. Bakanlığın bu duruma acil müdahale etmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

-Büyüyen Türkiye’den payımızı istiyoruz-

Köksal, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler tek tip meslek grubudur. Ancak sağlık çalışanları arasında ebe, hemşire, attlabarant, radyoloji teknisyenleri, memur, veri hazırlama, tıbbı sekreter derken sağlık bakanlığında 60'a yakın meslek grubu ve her meslek grubunun da ayrı çalışma şartları ve ayrı hakları mevcuttur. Seçim öncesi tüm meslek gruplarını ayırt etmeden kapsayıcı bir şekilde 3600 Ek Gösterge düzenlemesi acilen hayata geçirilmelidir. Gece gündüz demeden fedakarca hizmet eden sağlık çalışanları büyüyen Türkiye'den payını istiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.