SAĞLIK-SEN 14 MART TALEPLERİNİ SIRALADI

Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerine dikkat çekti.

SAĞLIK-SEN 14 MART TALEPLERİNİ SIRALADI
13 Mart 2019 Çarşamba 12:14

Sağlık çalışanlarının bu yılki 14 Mart Tıp Bayramı’na çalışmalarına başlanmış yıpranma  payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesi beklentisiyle girdiğini söyleyen Köksal, “Sağlık çalışanlarının bir başka beklentisi ise, çalışma barışını bozan adaletsiz performans sisteminin, adaleti tesis edecek şekilde yeniden düzenlenmesidir. Sağlık Sen’in kazanımı olan Lisans Tamamlama 2014 yılı ve sonrası mezun olanları kapsamalı ve yasal düzenleme biran önce yapılmalıdır” dedi.

İŞ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ

Sağlıkta yetersiz istihdam sorununun giderilmesi ve sağlık çalışanlarının yükünün hafifletilmesini isteyen Köksal, “İş yükü kaliteli sağlık hizmetini etkilediği gibi, tükenmişlik sınırında görev yapan sağlık çalışanlarını iyice yıpratmaktadır. Ayrıca sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadro beklentisi karşılanmalı, vekil ebe hemşireler, 4/B’liler ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı olarak istihdam edilenler kadroya alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

KREŞ SORUNU GİDERİLMELİ

Sağlık kurumlarında yaşanan kreş sorununun da giderilmesi gerektiğini vurgu yapan Köksal, “24 saat esasına göre hizmet veren sağlık kurum ve kuruluşlarında 24 saat açık kalacak kreşler açılmalıdır” diye konuştu.

ŞİDDETE KARŞI KALICI TEDBİR

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından olan şiddet konusundaki kararlığın sürdürülmesi ve şiddeti önleyici kalıcı tedbirlerin hayata geçirilmesini isteyen Köksal, “Şiddet uygulayanlar mutlaka tutuklu yargılanmalı, 6 ay süreyle sağlık giderleri sosyal güvenlik kurumu yerine kendileri tarafından karşılanmalıdır. Şiddetin önlenmesi konusunda vatandaşlarımıza da çağrıda bulunuyor, halkımızın sağlığı için fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.