Pandemi nedeniyle hastaneye gitmeye çekinenler için online doktor imkanı

Eskişehir’de, bir endüstri mühendisi ve iki doktor bir araya gelerek “HastanemYanımda” adında yeni bir proje geliştirdi.

Pandemi nedeniyle hastaneye gitmeye çekinenler için online doktor imkanı
09 Kasım 2020 Pazartesi 11:36

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Eskişehir’de, bir endüstri mühendisi ve iki doktor bir araya gelerek “HastanemYanımda” adında yeni bir proje geliştirdi. Proje, pandemi nedeniyle sağlık kuruluşlarına gitmeye çekinen hastaların, branşlarında uzman hekimlerle bulundukları yerden internet bağlantısı ile görüntülü konuşabilmesine imkan sağlıyor. 25 bölümde, 20’den fazla uzman hekimin hizmet verdiği uygulama özellikle Avrupa’da yaşayan Türklere ulaşmayı hedefliyor. Anadolu Üniversitesi Arinkom işbirliğinde geliştirilen proje yakın zamanda yatırımcının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hastanem Yanımda Sağlık Hizmetleri Şirketi Kurucu Ortağı Övünç Yıldırım, hastanın hastaneye gidemediği durumlarda “HastanemYanımda” uygulaması üzerinden online hekim hizmet randevusu alarak dilediği yerden, dilediği bölümdeki uzman doktorla görüntülü görüşme sağlayabileceğini söyledi.  Pandemi nedeniyle her sektörde belli değişikler yaşandığını ve salgından korunmak için sosyal mesafenin büyük önem taşıdığını ifade eden Yıldırım, online danışmanlık uygulamasını da bu amaçla geliştirdiklerini vurguladı.  Hastalığı olan bir kişinin ‘HastanemYanımda’ portalı ile hem zaman, hem de maddi açıdan tasarruf sağladığını anlatan Yıldırım, uygulama ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “HastanemYanımda ile dünyanın neresinde bulunursa bulunsun, web platformlarını kullanarak bize ulaşan hastalarımız, akıllarına takılan sağlık sorunlarını alanında uzman hekimlerimize görüntülü danışabiliyorlar. Yaptırmış oldukları laboratuvar ve görüntüleme tetkiklerini hekimlerimize göstererek ilgili hekimden tavsiye alabiliyorlar. Buradaki temel hedefimiz, hastamıza tavsiye niteliğinde ikinci bir görüş imkanı sunabilmek. Tüm tıbbi süreç hastanın talebi ile doktorun tıbbi görüşü ve denetimi altında yürütülüyor. Ayrıca fiziksel muayeneye ihtiyaç duyulduğu durumlarda uzman hekimlerimiz hastalarımıza yönlendiriliyor” dedi. 

Hastalar 25 bölümden faydalanabiliyor

Yıldırım, hastaların acil servis başta olmak üzere ağız ve diş hastalıkları, beslenme ve diyetetik, beyin ve sinir cerrahisi, çocuk nöroloji, çocuk psikiyatri, çocuk sağlığı ve hastalıkları, dermatoloji, enfeksiyon hastalıkları, estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, genel cerrahi, göğüs hastalıkları, göz hastalıkları, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, kalp ve damar cerrahisi, kardiyoloji, kulak burun boğaz, nöroloji, ortopedi, psikiyatri, psikoloji ve üroloji bölümlerinden faydalanabildiğini aktardı.

HastanemYanımda uygulamasında hedef kitlenin Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlar olduğunu ifade eden Yıldırım, “Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarımız sağlık hizmetlerine ulaşmada zorluk yaşıyor. Acil serviste saatlerce beklemek zorunda kalıyor, basit bir hastalık için haftalar sonrasına randevu alabiliyorlar. O yüzden Türkiye’ye gelerek tedavilerini tamamlayıp yurtdışına öyle dönüyorlar” diye konuştu.

Projelerini Anadolu Üniversitesi Arinkom Kuluçka Merkezi’ne sundukları ve mentorluk desteği aldıklarını anlatan Yıldırım, üniversitenin desteği ile yakın zamanda yatırımcının karşısına çıkacaklarını da sözlerine ekledi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.