Liposuction Nasıl Uygulanır?

Liposuction, daha çok orantısız kilo problemi bulunan kişilerin başvurduğu bir işlemdir.

Liposuction Nasıl Uygulanır?
13 Mart 2021 Cumartesi 12:58

Vücut şekillendirmeyi ve bölgesel yağlanmayı gidermeyi amaçlayan liposuction tekniği geliştirilmiş bir estetik operasyondur. Bu nedenle bay ve bayanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Cerrahi bir işlem olan liposuction tekniğinde öncelikle işlemin gerçekleşeceği alan belirlenir. Kişinin vücut yapısı ve beklentisi doğrultusunda planlanan liposuction işlemi sırasında kullanılan lazer ışınları yağları parçalayarak sıvı hale getirir. Daha sonra atılan kesiler içerisinden ince kanüller gönderilerek vakum aracılığı ile sıvı hale getirilen yağlar çekilir. Atılan kesilerden fazla yağlar alındıktan sonra kesilerin üzeri belli bir süre açık bırakılır. Böylece vücutta ödem ve morarma meydana gelmez.

Fazla yağ dokuları liposuction ile kontrollü bir şekilde vücuttan alınır. İşlem sonrasında vücut hatları belirgin bir yapıya kavuşur ve bölgesel incelme sağlanır.

Liposuction Nedir?

Kilo sorunu olmayan kişiler için bölgesel yağlanma yöntemi olarak bilinen liposuction tekniğinde fazla yağ dokusu parçalanarak vücuttan uzaklaştırılır. Kadın ve erkeklerde görülen yağlanma özellikle bazı bölgelerde daha fazla birikir. Bu doğrultuda hasta sağlığı ve düzenli vücut yapısı için liposuction tekniği tercih edilir. Yeni nesil cihazlar sayesinde yağ hücreleri parçalanarak ısıtılır ve sıvı hale getirilir. İşlem sırasında yağ hücrelerinin sayısı azaltılır. Azaltılan yağ hücresi sonrasında biriken yağ dokusu vücuttan atılır.

Liposuction, daha çok orantısız kilo problemi bulunan kişilerin başvurduğu bir işlemdir. Özellikle gövdenin üst kısmının ince basen bölgesinin orantısız geniş olması ya da karın bölgesinde meydana gelen yağlar dirençli yağlardır. Bu doğrultuda etkili bir yöntem olan liposuction tercih edilir. Liposuction yaptırmak isteyen hastaların öncelikle liposuction fiyatları hakkında bilgi sahibi olması gerekir.

Kimler Liposuction Yaptırabilir?

Deneyimli klinikler gelen hastaların Liposuction ameliyatına uygun olup olmadığına bakmak için birtakım tahlil ve tetkikler gerçekleştirirler. Hastanın sağlık koşullarının işleme elverişli olması ve doktor görüşün ardından kontrollü bir şekilde Liposuction yapılır. Liposuction öncesi hastalara diyet programı uygulanır. Uygulanan programlar başarılı bir sonuç sunmadığı takdirde yağ alma operasyonuna geçilir. Liposuction için en uygun adaylar yağ dağılımının vücuda dengesiz bir şekilde yayıldığı kişilerdir.

Vücutta En Uygun Liposuction Bölgesi

Fazla yağlardan rahatsızlık duyan ve bu kötü görüntüye etkili ve kalıcı bir şekilde son vermek isteyen kişiler tarafından Liposuction tercih edilir. Vücut şekillendirme ve bölgesel yağlanmayı gidermeyi amaçlayan Liposuction vücudun birçok noktasında kalıcı ve başarılı sonuçlar yaratır. En çok Liposuction işlemini uygulandığı vücut bölgeleri arasında kalça ve basen kısmı, göbek bel çevresi, uyluk bölgesi olarak adlandırılan bacağın iç ve dış tarafları, boyun, gıdı bölgesi, kolun üst kısımları bulunur.

Geliştirilmiş bir teknik olan liposuction yönteminde her geçen gün başarılı ve kalıcı sonuçlar elde edilir. Liposuction için vücudun bazı bölgeleri kesinlikle önerilmez. Bu durum hasta ve uzman doktor tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Yağ dokusunun çok az olduğu alanlar ile diz altı bölgeleri Liposuctiona uygun değildir.

Liposuction Sonrası İyileşme Süreci

Sorunsuz bir Liposuction işlemi için hastaların birtakım hususlara dikkat etmesi gerekir. Doktor tarafından önerilen tavsiyelere uyulduğu takdirde iyileşme süreci hızlı bir şekilde ilerler. Dolayısıyla hastaların operasyon sonrası en az 2 ay boyunca Liposuction korsesi takması önerilir. Ödem ve şişkinliğe karşı ilaç ve antibiyotik kullanılır. Operasyon sonrası hasta vücudu hassas olacağından dolayı ani hareketlerden ve egzersizlerden kaçınmak gerekir. Gün içerisinde bol bol su tüketmek ve dengeli beslenmek gerekir. Aksi takdirde yeniden kilo alımı başlayabilir.

Liposuction Fiyatları 2021

Liposuction fiyatları sabit olmadığı için kişiye özel planlanır. Operasyonun gerçekleşeceği bölge sayısı arttıkça Liposuction fiyatları da artış gösterir.

Liposuctionhakkında daha detaylı bilgiler için https://www.privacyestetik.com/liposuction/ sayfasını inceleyebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.