Lazerle Leke Tedavisi Nedir?

Lazer ışınlarından faydalanılarak yapılan leke tedavileri günümüzde yaygın bir şekilde uygulanmaktadır.

Lazerle Leke Tedavisi Nedir?
12 Mart 2021 Cuma 14:21

Lekeler farklı nedenlere bağlı olarak meydana gelmekte ve kişilerde estetik açıdan kötü bir görüntüye sebep olarak kaygı oluşturmaktadır. Lazer teknolojisinden faydalanılarak leke tedavisi uygulamalarından faydalanmak bu sorunların giderilmesinde en etkili yoldur.

Lekelerin oluşması yaşlanma ve benzeri etkilere dayanarak meydana gelirken başka nedenlere bağlı olarak da oluşmaktadır. Sebebi ne olursa olsun tedavi olarak lazer ışınlarından faydalanmak başarılı sonuçlar alınmasına fayda sağlamaktadır.

Lazerle Leke Tedavisi Yöntemleri

Lazer ışınlarından faydalanılarak yapılan leke tedavileri günümüzde yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde 15-20 dakika gibi bir sürede seanslar tamamlanarak kişilerde kalıcı etkiler görülmektedir.

Seansların süreleri ve sıklığı lekelerin durumuna bağlı olup en az 2 seans gerekmektedir. Leke tedavilerinde seanslar genel olarak ayda bir şeklinde belirlenmektedir. Uzman hekim tarafından yapılan leke tedavileri için kullanılan lazerinde kaliteli olması önem taşır.

Lazerle Leke Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazerle leke tedavisi sonrasında mutlaka güneş koruyucu krem kullanılarak direk güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır. Cilt tahriş edilmemeli ve leke tedavisi yapılan bölge mutlaka dış etkenlerden korunmalıdır. Eğer yüz bölgesine yapılan bir tedavi mevcut ise makyaj bir süre yapılmamalı ve cilt temiz kalmalıdır. İşlemlerin başarısı ve etkileri bu kurallara uyulmasına bağlı olup komplikasyon riski önlenmiş olur.

Dudak Dolgusu Nedir?

Günümüzde sıklıkla bayanların tercih ettiği ve dudaklara hacim kazandırmak için yapılan basit enjeksiyon işlemlerine dudak dolgusu denmektedir. Dudaklar istenen hacmi kazanarak dolgu uygulamaları sayesinde estetik bir hal alır. Kişinin öz güveni yerine gelirken istediği hacmi dudaklarına basit enjeksiyon işlemleriyle kazandırmış olur.

Uzman bir hekimin işlem yapması ve dolgu malzemesi olarak hyaluronik asit kullanması işlemlerin başarısını arttırmaktadır. Estetik yapıyı iyileştirmek ve dudaklara doğal bir hacim kazandırmak için yapılan acısız işlemlerden oluşmaktadır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dolgu uygulamalarında dolgu malzemesi olarak hyaluronik asit kullanılmaktadır. Dudak dolguları bu nedenle kalıcı olmayıp doğal bir estetik görünüm elde edilmesi için tekrarlanması gereken işlemlerdir. Mikro uçlu iğneler kullanılarak belirlenen miktar kadar dolgu malzemesi enjeksiyonu yapılır. Enjeksiyon sırasında acı ya da ağrı hissedilmemesi için lokal uyuşması sağlanması adına kremler uygulanmaktadır.

Kişi uygulama sonrasında acı ya da ağrı hissetmediğinden dolayı iyileşme süresine gerek duymadan gündelik hayatına hemen dönebilir. Son derece pratik ve acısız bir işlem olmasından dolayı günümüzde yaygın bir şekilde uygulanan estetik işlemler arasında yer almaktadır.

Medikal Cilt Bakımı Kimlere Uygulanır?

Yaşlanma karşıtı olan hydrafacial denilen medikal cilt bakımı işlemleri cildin derinlemesine temizlenmesi için uygulanmaktadır. Ciltteki ölü hücrelerin uzaklaştırılmasına fayda sağlarken cildin nefes alarak yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Uygulamada cilt tipi ya da cinsiyet fark etmeden herkese yapılabilme avantajı mevcuttur.

Cilde zarar vermeden cildin yenilenmesini sağlayıp genç, canlı ve diri bir estetik görünüm kazanmak isteyen herkesin yaptırması gereken bir cilt bakımı uygulamasıdır. Tek bir seansta bile ciltteki fark belli olup cildin yenilenmesine oldukça büyük katkısı olan bir bakım işlemi olup mutlaka herkesin uygulamadan faydalanması gereklidir.

Medikal Cilt Bakımı Fiyatları

Cilt bakımı uygulamaları için belirlenen fiyatlar sabit değildir. Her cilt farklı olduğundan dolayı uygulanacak cilt bakımı işlemlerinde fiyatlarda farklılık gösterecektir. Bu nedenle mutlaka merkezlerden randevu alırken uzman hekimle süreç hakkında görüşme sağlanması adına cilt analizi yapılmalıdır.

Cilde uygulanacak olan işlemler belirlendikten sonra maliyet çıkarılması en sağlıklı tercihtir. İyi bir merkezde uzman bir hekim eşliğinde işlemlerin yapılması uygulamanın başarısını arttıracak detaydır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.