KÖKSAL: SAĞLIK ALANINDA ESKİŞEHİR'DE İŞLER İYİ GİTMİYOR

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti.

KÖKSAL: SAĞLIK ALANINDA ESKİŞEHİR'DE İŞLER İYİ GİTMİYOR
31 Mayıs 2019 Cuma 15:41

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti. Köksal, Sağlıkta büyük hedefler konulması devasa yatırımlar yapılmasına karşın bu yatırımları pozitif enerjiye dönüştürecek sağlık çalışanlarının durumu göz ardı edildiğini belirtti.   Son dönemde sağlık alanında atılamayan adımlar sebebi ile çalışanların Sağlık Bakanlığı ve sisteme olan inançlarını kaybettiğini , tükenme aşamasına geldiğini söyleyen Köksal, “Sürekli sahada olan birisi olarak çözülecek temel sorunlar belli iken mesleki tükenmişlik, idari zafiyet, ben böyle uygun gördüm düşüncesi ile keyfi uygulamalar yapan, sorun çözmeye noktasına gelince “Ankara suçlu” diyen kendi kararları uygulamaya sokmaya gelince aslan kesilen liyakat ve ehliyet sıkıntısı olan idarecilerden dolayı Sağlık çalışanları mutsuz huzursuz, mutsuz ve gelecek kaygısı yaşamaktadır” dedi.

-Bütün makamlar iş üretmiyor herkes en tepeden iş bekliyor

Sağlık çalışanlarının Sağlık Bakanlığı kaynaklı hızlı çözüm beklediği ifade eden Köksal, "İflas etmiş döner sermaye sistemi, 3600 ek göstergeler, yıpranma payının adaletli olarak tekrar yasalaşması, emeklilik yaşında değişime uğrayan çalışanların için yapılacak çalışma. Bu sıraladıklarımız Sağlık Bakanlığın yapması gereken işler. Ne yazık ki bu saydığım maddelerin çıkması için Cumhurbaşkanının emir vermesi gerekiyor. Yüksek makama kadar gelen bütün makamlar iş üretmiyor herkes en tepeden iş bekliyor” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de yaşanan sorunlara değinen Başkan Köksal şunları söyledi:

Taşrada Neler Oluyor her zaman sağlık hizmetleri noktasında İlimizin ilk 10 olduğumuzu söyleriz. Gerçekte böyle mi, gerçekte Eskişehir Sağlığı bu yönde mi peki .

- Sağlık çalışanları mutsuz nerde çalıştığının bir önemi yok,

- İlde personel planlaması yok,

- İl sağlık müdürlüğü başkanlıkları hala 3 ayrı müdürlük gibi oryantasyon sıkıntısı yaşıyor,

- Üst düzey atamaların siyasete kurban edilmesi sebebi ile üst kadrolar uyumsuz ve liyakat sıkıntısı var,

- Sağlık personeli planlaması düzgün yapılmadığından dolayı iş yükü bir yerde çok fazla iken diğer tarafta yok denecek kadar az,

-Sağlık personeli işi/alanı dışında masa başında çalışıyor, ana bina çalışanlarının plansızlığı yüzünden hastanelerde sağlık hizmeti verecek sağlık personeli sıkıntısı yaşıyor,

- İl olarak sağlık yatırımı noktasında Bilecik, Afyon, Kütahya’nın bile arkasında kaldık. (Şehir Hastanesi ve Yunusemre Devlet Hastanesi Bakanlık projesidir.)

- İl sağlık müdürlüğü olarak, Deliklitaş’taki Verem Savaş Binası, Şair Fuzuli Caddesinde ki Aile Sağlığı Merkezi, atıl hale getirilen Kanatlı karşısı Mail Büyükerman Sağlık Ocağı ve aylardır inşaatı bitmeyen Zübeyde Hanım Ek Hizmet Binası,

-Şimdi soruyoruz ekonomik krizde olan devletimiz kimlerin iş bilmezliği yüzünden milyonlarca lira kira ödüyor.

 - Zübeyde Hanım Ek Hizmet Binasına taşınacak olan Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü, Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğünün kiraları ne kadar sizce!

- Elimizden çıkarmak İçin gece gündüz kafa yorduğumuz Eski Devlet Hastanesi binası (Yeri çok kıymetli) çürümeye bırakılırken taşınma sürecinde yağmalanma süreci yaşamış bir çok alanı yıkılmadan hizmet verebilirken, Şehir Hastanesi açılacağı belli iken Emek mahallesinde Emek semt polikliniğini hala açık tutanlar devlete ne kadar zarar veriyor soruyoruz !

- Kendi binamızı popülist projeler ile başka kurumlara vermeye çalışanlar Şehir hastanesinin burnunun dibinde çok yüksek bedelle kiralık binada hizmet veriyor. Hani devletimiz kemer sıkması lazım idi!

- İl sağlık müdürlüğü ve merkezi bağlı birimlerinde kaç personel ile hizmet veriyor?

- Askeri hastane olarak devraldığınız iki Eylül binasını tekrar Askeri hastaneye çevrilmesi gündem de! Bunun la ilgili İl Müdürlüğünü bir “b” planı var mı?

- Çalışanların fazla mesaini hesaplamak dışında çok büyük iş üretme hedefi olmayanların oturdukları koltukları işgal etmeleri gereksizdir.

- İlimizin personel skalası hala mevcut değildir.

-Kurumlar arası iletişim zafiyetinden dolayı personel lehine alınacak kararlar olduğunda genelge, yasa, yönetmelik, iş üretmeye gelince bakanlık yapmıyor oluyor.

Bu ve benzeri konularda yüzlerce örnek ekleyebiliriz. Sözün özü Eskişehir’de sağlıkta işler iyi gitmiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.