İLKER, YAŞAM SAVAŞINI LÖSANTE’DE KAZANDI

Hatay’da başlayan Lösemi Mücadelesini Ankara’da Kazandı.

İLKER, YAŞAM SAVAŞINI LÖSANTE’DE KAZANDI
16 Ağustos 2017 Çarşamba 10:32


 
Hatay’da yaşayan Aysun ve İsmail Cingöz’’ün oğulları İlker’e, halsizlik şikâyetiyle başvurdukları hastanede lösemi teşhisi konuldu. Tanı konulan hastanedeki hijyenik koşulların yetersiz olması nedeniyle, 3 yaşındaki İlker tedavi için Adana’daki özel bir hastaneye sevk edildi. Maddi durumları iyi olmayan aileye birkaç gün içinde, hastane tarafından binlerce liralık fatura çıkınca ikinci şoku yaşadı. Çok sevdikleri oğullarının hayata tutunması için başka bir yol aramak zorunda kalan Cingöz çifti, araştırmaları sonucunda LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağlı olarak ihtiyaç sahibi ailelerinin çocuklarını tamamen ücretsiz tedavi eden LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ne ulaştılar. Geçtiğimiz ay LÖSANTE Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Bölümü’nde başarılı bir operasyonla kemik iliği nakli olan İlker, kelimenin tam anlamıyla hayata yeniden döndü.
 
Çıkan Fatura Karşısında Şoka Girdiler
 
Oğulları İlker’e lösemi tanısı konulmasıyla dünyaları başına yıkılan Cingöz Ailesi canlarından çok sevdikleri evlatlarını, tanı konulan hastanedeki hijyenik koşulların yeterli olmamasından dolayı özel bir hastaneye sevk ettirdiler. Bu hastanedeki tedavi masraflarının SGK kapsamında olduğunu, bu nedenle oğullarının ücretsiz tedavi olacağını düşünen aileye; 27 günlük tedavi sonrasında yaklaşık 15.000 lira tutarında fark çıkarıldı. Köyde bakkal dükkânı işleterek 3 çocuklu ailesini geçindirmeye çalışan İsmail Cingöz, oğlunun hastalık haberi ile aldığı darbenin üzerine bir de maddi darbe aldı.
 
“Çocuğum LÖSEV Sayesinde LÖSANTE’de Hayata Döndü”
 
Çocuklarının diğer masrafları için de sürekli harcama yapmak zorunda olan Cingöz Ailesi, tek yatırımları arabalarını satarak hastane masraflarını ödediler ve İlker’in tedavisi için başka bir çıkış yolu aramaya başladılar. Araştırmalarının sonunda ihtiyaç sahibi ailelerin kanserli ve lösemi hastası çocuklarını, tamamen ücretsiz tedavi eden LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı’na ulaşan aileye, vakfın hastanesi LÖSANTE kapılarını açtı. Temmuz ayında LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Bölümü’nde; ablasından alınan ilik başarılı bir operasyonla kendisine nakledilen İlker Cingöz, lösemiyle savaş mücadelesinde kazanan taraf oldu.
 
İlker ve annesi nakil sonrasında kritik öneme sahip 1 aylık süreci, LÖSEV’in Lösemili Çocuklar Köyü’nde temiz hava, bol oksijen ve sağlıklı öğünlerle beslenerek geçirdiler. Şimdi Hatay’daki evinde anne-babası ve kardeşleriyle birlikte hayata yeniden başlayan İlker’e ve ailesine vakfın yaptığı destekler tedavi sonrasında da bitmedi. LÖSEV’in oğullarına ve ailesine desteklerinin aralıksız olarak devam ettiğini dile getiren anne Aysun Cingöz sözlerine şöyle devam etti: “Oğlumuzun hastalığını öğrenince perişan olduk. Yaşadığımız ruhsal çöküntüye bir de tedavi masrafları eklenince ne yapacağımızı bilemez hale geldik. Çocuğumuz gözümüzün önünde erirken, biz hastane masraflarını karşılayamıyorduk. Umudumuzu yitirdiğimiz bir anda LÖSANTE sayesinde dünyamız yeniden aydınlandı. Çok şükür ki bağışlarla ayakta duran LÖSEV var. Tedavi sonrasındaki zorlu süreçte de bizden desteklerini hiçbir zaman eksik etmediler. Her ay kuru gıda, temizlik malzemeleri, et ve et ürünlerinden oluşan yardım paketlerini bizlere ulaştırıyorlar. Allah tüm bağışçılardan binlerce kez razı olsun ”dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.