İLAÇTA KRİZ KAPIDA

Kur artışı yüzünden ilaçlara 20 Şubat'tan itibaren zam yapılacağının belli olmasından sonra eczanelerde ilaç sıkıntısı yaşanmaya başladı.

İLAÇTA KRİZ KAPIDA
20 Ocak 2017 Cuma 16:20

Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, her grupta ilaç sıkıntısı olduğunu belirterek, şunları söyledi: Tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de ilaç sıkıntısı yaşanıyor. 20 Şubat’ta ilaç fiyatlarına yapılacak zamdan dolayı, firmaların piyasaya ilaç vermediği iddiaları var. bazı üretici firma ve ecza depolarının stoklarında olmasına rağmen, ecza deposu/eczanelerin taleplerini geri çevirdikleri ve fiyat artışı olacak ilaçların satışını yapmadıkları, ilaçları ancak fiyat değişikliğinin geçerli olduğu tarihten sonra piyasaya vereceklerini bildirdikleri belirtiliyor. Bakanlığın bu iddialar araştırıp, doğruysa firmalar hakkında yaptırım gücü var. Ancak, ilaç fiyatlarındaki artış Euro’daki kura göre belirleniyor. Kur fiyatları şuan çok yüksek. Yabancı şirketlerin kurt farkının bu kadar yükselmesi nedeniyle Türkiye’ye ilaç vermeyeceğini düşünüyoruz. İlaçta büyük bir kriz bizi bekliyor. Eczacılar ile hasta karşı karşıya getiriliyor. 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.