GÖRENEK ULUSLARARASI DERNEĞİN BAŞKANI OLDU

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Görenek, Belgrad'da devam eden 45. Uluslararası Elektrokardiyoloji Kongresinde , 2021-2023 yılları için Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneğine başkan seçildi.

GÖRENEK ULUSLARARASI DERNEĞİN BAŞKANI OLDU
11 Haziran 2019 Salı 11:41

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Görenek, Belgrad’da devam eden 45. Uluslararası Elektrokardiyoloji Kongresi’nde , 2021-2023 yılları için Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneğine başkan seçildi. Görenek, yaptığı açıklamada 1959 yılında kurulan derneğin en köklü kardiyoloji dernekleri arasında yer aldığını belirterek, çoğunluğu Avrupa ve ABD’den olmak üzere  binlerce üyesinin bulunduğunu söyledi. Derneğin merkezinin İngiltere’de, şuanki başkanın ise Kanadalı Prof. Draian Baranchuk olduğunu dile getiren Görenek , “2007 yılında İstanbul’da  rekor bir katılımla derneğin 34’üncü kongresini düzenlemiştim. Dernek kalp hastalıklarının tanısında kullanılan EKG, Holter gibi yöntemler üzerinde ve kalp çarpıntıları konusundaki çalışmaları ile tanınıyor. Kardiyoloji alanında saygın dergilerden biri olan ‘Journal of Electrocardiology ‘ isimli bilimsel dergisi var. Başkanlık dönemim 2021-2023 yıllarını kapsayacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.