Evde Kan Alma Nasıl Yapılır?

Evde kan alma hizmetlerinden yararlanmak isteyen yatalak ve taşınması güç hastalar için öncelikle herhangi bir tıp laboratuvarıyla iletişime geçmek gerekir.

Evde Kan Alma Nasıl Yapılır?
05 Mart 2021 Cuma 09:11

Evden çıkamayan hastalar için evde kan alma hizmetleri son derece önemlidir. Hastanın sağlığı ve konforu açısından alınan kan örnekleri hızlı bir şekilde doktorun ayağına ulaştırılır. Aynı şekilde kısa sürede sonuçlar değerlendirmeye alınır ve hastaya bildirilir.

Evde kan alma hizmetlerinden yararlanmak isteyen yatalak ve taşınması güç hastalar için öncelikle herhangi bir tıp laboratuvarıyla iletişime geçmek gerekir. Bu doğrultuda uygun taşıma koşullarıyla laboratuvarlar halkın sağlık ihtiyacını en iyi şekilde karşılamaya çalışıyor.

Alınan kan örnekleri hangi test için alınacaksa öncelikle hastanın bilgilendirilmesi gerekir. Böylece hasta aç ya da tok bir şekilde sağlık çalışanlarını bekler. Deneyimli kişiler tarafından alınan kan örnekleri zaman kaybetmeden laboratuvara taşınır.

Evde Kan Alma Hizmetleri

Hastalıkların tanılanmasında ve teşhis edilmesinde kullanılan kan örnekleri günümüzde konforlu bir şekilde hastalardan alınmaktadır. Bu doğrultuda devreye giren evde kan alma hizmetleri profesyonel bir anlamda yürütülür. Evde kan alma işlemleri için gerekli birimler ile iletişime geçmek ve planlı bir şekilde organize etmek gerekir.

Doktor tarafından istenilen tahliller için sağlık kuruluşlarından ya da tıp merkezlerinden gelen sağlık çalışanları hijyenik ev ortamında aldıkları kan örneklerini kısa sürede laboratuvara gönderirler. Tamamen hastanın ihtiyaçlarını ve konforunu ön planda tutan bu hizmet günümüzde yaygınlaşarak talep ediliyor.

Evde Kan alma Fiyatları

Dışarı çıkamayan hastalar için sunulan evde kan alma hizmetleri için öncelikle randevu oluşturmak gerekir. Doktorun talebi doğrultusunda alınan kan örnekleri birçok hastalık ya da teşhis için kullanılır. Bu doğrultuda tahlil fiyatları alınacak tahlil sayısı doğrultusunda belirlenir. Tahlil sayısı arttıkça tahlil fiyatları da paralel olarak artış gösterecektir.

Hiv Testi Nedir?

Kişilerde hiv enfeksiyonun olup olmadığını belirlemek amacıyla geliştirilmiş testler bulunur. Uzmanlar eşliğinde uygulanan ve değerlendirilen hiv testleri şu şekildedir. Anti hiv testi, combo testi ve p24 testidir. Vücuda giren hip enfeksiyonu yaklaşık 3 ile 8 hafta sonra kana bulaşır.

Bu nedenle hiv enfeksiyon şüphesi taşıyan kişilerin kuluçka süresini beklemeden kısa sürede test yapması gerekir. Hiv testi fiyatları tercih edilen teste göre değişkenlik gösterebilir.

Hiv virüsü kan ve cinsellik yoluyla kişilere bulaşır. Vücuda girdiği andan itibaren beyaz kan hücrelerini yok etmeye başlar. Bu durum kişilerin hastalık ve enfeksiyonlara karşı savunmasız kalmasına neden olur.

Bağışıklık sisteminin çökmesi ile birlikte hiv taşıyıcıları erken müdahale edilmediği takdirde ölüm riski ile karşı karşıya kalırlar. Bu nedenle hiv yani insan bağışıklık yetmezliği virüsü erken dönemde teşhis edilmeli ve geliştirilen ilaçlar zamanında kullanılmalıdır.

Hiv testi fiyatları özel kliniklerde kliniğin fiyat politikası doğrultusunda belirlenir.

Hiv Testi Neden Yapılır?

Hiv virüsünü belirlemek amacıyla yapılan hiv testi uzmanlar gözetiminde uygulanır ve değerlendirilir. Hiv virüsü kendisini çok farklı belirtilerle gösterir.

Belirtiler kişiden kişiye farklılık gösterse de genel olarak ateş gece terlemesi kas ve boğaz ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Erken tanılama her hastalıkta hayat kurtardığı gibi hiv virüsünde de büyük bir öneme sahiptir.

Testi pozitif olan kişiler bulaşıcı hastalığın başka insanlara bulaşmaması için kendisini korur. Bağışıklık sistemini yani savunma mekanizmasını güçlü tutmak için hiv virüsü için geliştirilen ilaçları kullanır. Dolayısıyla hiv testi fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak ve zaman kaybetmeden kan ya da idrar yolu ile virüs tespit edilmelidir.

Tahlili Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Özel hastane ve tıp merkezlerinde tahlil fiyatları her yıl güncellenerek hastalara duyurulur. Bu doğrultuda tahlil fiyatları doktorlar tarafından istenilen tanılama ve tahlil sayısına göre farklılık gösterir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.