Eskişehirli hekimler, “Çalışma barışı bozulmasın” dedi

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Başkanı Nesrin Ekici, ek gösterge zammının sadece hekimlerle sınırlı tutulmasına tepki göstererek, söz konusu zammın sağlık çalışanları arasında çalışma barışını bozacak bir uygulama olduğunu belirtti.

Eskişehirli hekimler, “Çalışma barışı bozulmasın” dedi
03 Aralık 2021 Cuma 12:21

Pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, diş hekimleri de dahil olmak üzere uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Başkanı Nesrin Ekici, ek gösterge zammının sadece hekimlerle sınırlı tutulmasına tepki göstererek, söz konusu zammın sağlık çalışanları arasında çalışma barışını bozacak bir uygulama olduğunu belirtti. Nitelikli sağlık hizmeti sunumunun bir ekip işi olduğuna vurgu yapan Ekici, şunları kaydetti: “Hekimlere zam yapıldı’ diye telaffuz edilen ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca bu uygulama sadece kamuda çalışan hekimleri kapsamaktadır. Bir ekip olarak çalıştığımız diğer sağlık çalışanlarına,  üniversite hastanelerinde çalışan hekim ve sağlık çalışanlarına, asistan hekimlere, SGK ve Bağ-Kur emeklisi hekimlere yansıyan bir durum söz konusu değildir. Bu kabul edilemez, sağlık çalışanları arasında huzursuzluk yaratarak, iş barışını bozacak bir durum yaratılmıştır.”

Sağlık çalışanlarına yönelik mobbing ve şiddete de dikkat çeken Ekici, “Aile hekimi olarak görev yapan meslektaşlarımıza dayatılan, ceza yönetmeliği olarak adlandırdığımız yönetmelikle, birinci basamak hizmetlerini yürüten, ülkenin koruyucu sağlığından sorumlu olan meslektaşlarımız zor durumda bırakılmış, çalışma azimleri kırılmış, yürüttükleri sağlık hizmetlerini yapamaz duruma gelmişlerdir” ifadelerini kullandı.   

Ekici, ayrıca yarın İzmir Sağlık Platformu tarafından İzmir’de düzenlenecek mitinge Oda olarak katılım göstereceklerini belirterek, sağlıkta etkin şiddet yasasının çıkarılmasını, covid 19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesini ve 7200 ek gösterge ile 120 gün yıpranma payı hakkının verilmesini talep etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.