ESKİŞEHİR HALKI VASAT BİR HİZMETE MAHKÛM EDİLDİ

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal,  kentte görev alan idarecileri hedef aldı. 

ESKİŞEHİR HALKI VASAT BİR HİZMETE MAHKÛM EDİLDİ
17 Temmuz 2019 Çarşamba 12:13

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal,  kentte görev alan idarecileri hedef aldı.  Sağlık sektöründe görev alan idarecileri ‘basiretsiz idareciler’ olarak gösteren Köksal, “Sağlık Bakanlığın milyar TL’lik yatırım yaptığı iki devasa tesis, son sistem teknoloji ile donatılmış hakkımızın hizmetine sunulmuş ancak; basiretsiz idarecilerin liyakatli elleri engellemesi sebebi ile Cumhurbaşkanımızın istediği kalitede ki hizmeti halkına sunamamaktadır. Maalesef biriktirilen deniz bitmiş, Hükümetin Eskişehir için ayırdığı zengin kaynakları tükenmiş yerelde bir türlü gerçekleştirilemeyen bu atılım sebebi ile Eskişehir halkı vasat bir hizmete mahkûm edilmiştir” dedi.

Köksal sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorum yıllarca dirsek çürütüp KPSS sınavında yüksek puanlar ile veya binlerce kişinin oyunu alarak idareci oldunuz. Bir kaç uyarı yapmamız manidar olmaz. İl sağlık teşkilatında görev yapan iş yeri sendika temsilcileri görevlerini sizlere aktarmak istedim Sendika ile üyeler arasında ilişkiyi koordine etmek ve düzenli yürütülmesini sağlamak. Üyelerden gelen şikâyet ve önerileri çözmeye çalışmak çözemediklerini ilgili organa bildirmek. Yukarıda ilgili organdan kast ettiği idareciler oluyor ama sağ olsun bizim idarecilerimizin çalışanlarının sorunlarını çözmek yerine ağır iş yükü altında ezilen Avrupa'ya göre meslektaşlarına nazaran beş kat fazla iş yapan sağlık çalışanlarının bu yetmezmiş gibi fazla mesai, nöbet ücretleri nasıl kesilir, nasıl hukuksuz nöbet ücreti izine dönüştürülür bunun derdindeler. Değerli idarecilerimiz il bazında yaptığımız çalışan anketinde memnuniyet oranı yüzde 18 belirlediğimiz 10 ama temel şikâyetin 3 tanesi bakanlık bazında çözülecek sorunlar teşkil ederken 7 sorun İl Sağlık idarecilerinin inisiyatifi, üretmesi, iletişim, çalışana değer vermesi ile çözülecek problemler oluşturmaktadır. Saha gezisi yapılırken yıl 2019 sağlık çalışanları kendi meslektaşları idareciler tarafından eleştiri, şikâyet, serzeniş duyulduğunda hemen idareye çağrılıyorsa, işler yolunda gitmiyor demektir. Babayiğit bir idareci var ise kendiniz bir anket yapın çalışanların ne düşündüğünü ne anlatmak istediğini sizler görün. Sahada gezen iş yeri sendika temsilcilerimiz çalışanlarının şikâyeti ile gerek bizleri gerek idarecilere sıkıntıları iletmektedir. İş yeri temsilcilerimiz birilerinin emir eli, yanlışını kapatacak, şak şaklayacak, işlerin kötü gitmesinin şirinlik yaparak örtecek kişiler değildir. Eskişehir adına üzücü olanı ise kanunu okumaktan aciz hangi kuruma kaç sendika temsilcisi atanacak bunu bile bakanlığa görüş soran insanların yönetmesidir.

ESKİŞEHİR’E ZARAR VERİYORSUNUZ

Sağlık Bakanlığın milyar TL’lik yatırım yaptığı iki devasa tesis, son sistem teknoloji ile donatılmış hakkımızın hizmetine sunulmuş ancak; basiretsiz idarecilerin liyakatli elleri engellemesi sebebi ile Cumhurbaşkanımızın istediği kalitede ki hizmeti halkına sunamamaktadır. Maalesef biriktirilen deniz bitmiş, Hükümetin Eskişehir için ayırdığı zengin kaynakları tükenmiş yerelde bir türlü gerçekleştirilemeyen bu atılım sebebi ile Eskişehir halkı vasat bir hizmete mahkûm edilmiştir. Ehliyetli ve liyakatli yöneticiler ile çalışkan ve fedakâr sağlık çalışanları; istikrarlı frenleyiciler, beceriksiz idareciler ve 2023 Vizyonuna uymayan dönemi kapanmış sadece hikâyesikalmış, emeklilik bekleyen heyecanını yitirmiş sekizden beşe vakit dolduran idareciler tarafından baskılanmakta ve sistem tıkanmaktadır.  Eskişehir sağlığı için ya yeni bir yol açma ya da yoldan çekilme zamanı gelmiştir. Mevcut siyasi iradeye de zarar veren yerel yapıdaki bu çarpık liyakatsiz, ehliyetsiz devri kapanmış ve Ege de bir sahil kasabasında emeklilik günlerini geçirmeyi bekleyen bürokratik oligarşiden kurtulmak İçin beklenen her gün sağlık çalışanlarına, sağlık sistemine ve en önemlisi Eskişehir halkına zarar vermektedir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.