ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN EL ELE

Lionslar çocuk kanseri konusunda farkındalık yaratmak için düzenledikleri sempozyumda uzman isimleri bir araya getirdi.

ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN EL ELE
15 Ocak 2018 Pazartesi 14:52

Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özcan Bör, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Bilim Dalı uzmanı Doç. Dr. Zeynep Canan Özdemir, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh sağlığı Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Saniye Tülün Fidan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim dalı Uzmanı Yrd. Doç. Gonca Kılıç Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Eskişehir Yunusemre Lions Kulüp Başkanı Yurdaer Kaynak, açılış konuşmasında Dünyada her 3 dakikada bir, bir çocuğun yaşamını kanser nedeniyle kaybettiğini belirterek çok sayıda çocuğun ise hayatta kalsa bile kalıcı sağlık sorunları yaşadığını söyledi. Kaynak konuşmasına şöyle devam etti “Ülkemizde her yıl 2500 çocuk kanser oluyor. Çocukluk çağı kanserleri erken teşhis ile pek çoğu tedavi edilebilen hastalıklardır. Ailelerin hastalık konusunda bilgili olması, çocuğun tedavisi ve hastalığın yenilmesi açısından çok önemlidir. Sempozyum bu nedenle hayati önem taşımaktadır. Bizim en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın sağlığı her şeyin üzerindedir.”

Sempozyuma katılan Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt da çocuk kanserine dikkat çekerek bu çalışmanın ortağı olarak düzenleme kuruluna teşekkür etti.

Eskişehir’in gurur duyacak başarılara imza atan, yurt dışında genç yaşında önemli ödüller alan Efe Emir Ersöz de sempozyum öncesi gitarı ile kanserli çocuklara destek verdi.

Sempozyum konuşmalarını gerçekleştiren Prof. Dr. Özcan Bör “Çocukluk Çağı Kanserleri”, Doç. Dr. Zeynep Canan Özdemir “Tanı ve Tedavideki Gelişmeler”, Doç. Dr. Saniye Tülün Fidan “Kanserli Çocuğun ve Ailesinin Yaşadığı Ruhsal Sorunlar”, Yrd. Doç. Gonca Kılıç Yıldırım “Kanserli Çocuklar Nasıl Beslenmeli” başlıkları altında dinleyicileri bilgilendirdi.

Sempozyumun sonunda Kızılay ekibi tarafından bilgilendirme yapılarak, gönüllü olmak isteyenlerden kan bağışı alındı.

Eskişehir Yunus Emre Lions Kulüp ve Odunpazarı Belediyesi ortaklığında gerçekleşen etkinliğe Köprübaşı Lions Kulübü, Dorlion Lions Kulübü, Tepebaşı Lions Kulübü, LÖSEV adına organizasyon sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.