ÇOCUĞUNUZ BUNU YAPIYORSA DİKKAT!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Saniye Tülin Fidan tarafından hastane poliklinikler girişinde stant kurularak disleksiye dikkat çekmek amacıyla bilgilendirici broşür dağıtıldı.

ÇOCUĞUNUZ BUNU YAPIYORSA DİKKAT!
18 Mayıs 2017 Perşembe 12:39

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Saniye Tülin Fidan, Disleksi'nin okuma güçlüğü olarak adlandırılan bir yapısal bozukluk olduğuna dikkat çekti. Fidan, "Özellikle ilkokul çağındaki çocuklarda okumaya başladıkları zaman, genellikle geometrik şekil, çizim, okuma ve birbirine benzeyen harfleri karıştırma, okuma yaparken harf atlama, harfleri okumadan geçme, yanlış okuma, karıştırma, ağır okuma, sözcüklerin içinde bulunan harflerin yerini değiştirerek okuma gibi hatalar görülebilir." dedi.

Disleksi'nin yaşam boyu sürebileceği ve hayatın her döneminde zorlanmalar, işlevsellik kayıplar oluşturabileceğine vurgu yapan Fidan şöyle devam etti: "Zeka sorunu olmayan bir kişi yeterli çalışma performansına rağmen yeterince başarılı olamıyorsa ve bu durumu açıklayacak başka ruhsal ya da tıbbi bir hastalığı yoksa disleksi olabilir. Bu konuyla ilgili sorunlar yaşıyorsanız bir çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanına başvurmanızı tavsiye ediyoruz. Disleksi iseniz bu tanı ile size tanımlanmış haklarınızı kullanarak bu engeli aşmak daha kolay olacaktır"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.