ÇAKIRÖZER: GÜLÇİN VE AİLESİNİN SESİNE SES OLALIM

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de yaşayan Friedreich Ataksisi (FA) hastası Gülçin Karausta ve ailesini iftar sonrası ziyaret ederek, hastalığın tedavisi ve devlet kapsamına alınması için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

ÇAKIRÖZER: GÜLÇİN VE AİLESİNİN SESİNE SES OLALIM
06 Haziran 2017 Salı 14:00

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de yaşayan Friedreich Ataksisi (FA) hastası Gülçin Karausta ve ailesini ziyaret ederek, hastalığın tedavisi için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Karausta ailesini iftar sonrasında evlerinde ziyaret eden Çakırözer, “Gelin, Gülçin ve ailesinin sesine ses olalım. Friedreich Ataksisi hastaları için birlikte mücadele verelim ve hep birlikte onlar için umut ışığı olalım” dedi.

Genetik kökenli bir hastalık olan ve Türkiye’de 873 kişide görülen Friedreich Ataksisi (FA) hastalığı 9. kromozom hastalığı olarak da biliniyor. Yürümede bozukluk, his kaybı, konuşmada bozukluk, el ve kollarda hareket bozukluğu, omurga eğrilikleri, ince motor hareketleri yaparken zorlanma ve düşme atakları Friedreich Ataksisi hastalığın başlıca belirtileri arasında.

‘YETİM HASTALIK’ DENİLİP GERİ GÖNDERİLİYOR

873 kişiden biri olan Gülçin Karausta ve ailesini evinde ziyaret eden CHP’li Çakırözer, Friedreich Ataksisi hastalığına ilişkin bilgi aldı, Gülçin’in hastalıkla mücadelesini dinledi.

2001 yılında Friedreich Ataksisi teşhisi konulduğunu dile getiren Gülçin Karausta, 20 yıldır bu hastalık karşısında mücadele verdiğini söyledi. Karausta, “ Bu hastalık ergenlik döneminde başlıyor. Bende 16 yaşında sakarlık gibi başladı. Daha sonrada yürümemde bozukluk meydana geldi. Doktora gidildiğinde ‘Yetim hastalık’ denilip geri gönderiliyor. Zaten çoğu Friedreich Ataksisi hastası evden dışarı çıkamadığı için doktora da gidemiyor” dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE VERELİM

Friedreich Ataksisi hastalığının devlet kapsamına alınması için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunan CHP’li Çakırözer, “ Türkiye’de Gülçin’in ailesi gibi 873 aile bu hastalıkla mücadele veriyor. Bu sayı belki de daha fazla.  Dileğimiz bu hastalığın bir an önce hükümet kapsamına alınarak, Friedreich Ataksisi hastalarına umut olunması.  Benim hem Sağlık Bakanımıza hem de müsteşarlarına duyarlı olacaklarına ilişkin güvenim sonsuz. Özellikle Sağlık Bakanımızın duyarlılığına inanıyorum. Ve bir kez daha çağrımı yeniliyorum, ‘Gelin Friedreich Ataksisi hastaları için birlikte mücadele verelim ve hep birlikte onlar için umut ışığı olalım’ ” dedi.

DEVLET KAPSAMINA ALINSIN

Gülçin’in tedavisi için Ankara ve İstanbul’da çeşitli hastahanelere gittiklerine dile getiren Anne Ayten Karausta ve baba Fevzi Karausta, “Bizler kendi imkanlarımızla ne kadar tedavi ettirebiliriz diye bu hastalığı saklı tuttuk. Ama artık elimizde bir şey kalmadı, sonu tüketiyoruz. Yurtdışında bu hastalığın tedavisi hükümet tarafından karşılanıyor. Bir kutu ilaç 4 bin TL. Bizler de bu hastalığın devlet kapsamına alınmasını ve Gülçin’in ilaçlarının devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat yüzügüllü - 7 yıl önce
Hesap numarası varmı yardımda bulunsak