Başkan Kurt’tan lösemili çocuklar için duyarlılık çağrısı

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, sivil toplum örgütleri ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Başkan Kurt’tan lösemili çocuklar için duyarlılık çağrısı
01 Haziran 2017 Perşembe 15:25

 

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u son olarak Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yöneticileri ve üyeleri ziyaret etti. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete; LÖSEV Eskişehir Sorumlusu Meltem Durulgan, anneler Melahat Daşdelen, Sevil Yağımlı, Hatice Karadumanlı ile Karadumanılı’nın kızları Tuğçe ve Ecrin katıldı.

27 Mayıs - 2 Haziran 2017 tarihlerinin 16. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası olduğunu belirten LÖSEV Eskişehir Sorumlusu Meltem Durulgan, tıbbi tedaviyle tam iyileşme şansı yüksek olan akut lösemiden korkulmaması gerektiğini hatırlatmak; toplum olarak lösemi tedavisi gören kişilere ve ailelerine ihtiyacı olan, maddi-manevi her türlü desteği vermenin önemini vurgulamak amacıyla her yıl belirlenen bir haftada Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlandığını söyledi. Lösemi’nin tedavisinde kan bağışının çok önemli olduğunu belirten Durulgan, “Bazı hastalıkların tedavisinde kan ve kan ürünlerine sık ihtiyaç duyulur. Lösemi de bunlardan biri. Üç yıl süren zorlu tedavi boyunca bazı dönemlerde hemen hemen her gün eritrosit, plazma ve trombosit gibi kan ürünlerine ihtiyaç oluyor. Kan bağışçısı bulmak en az hastalıkla mücadele etmek kadar zor. Bu nedenle gönüllü donörlere ihtiyaç var. Halkımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.