85 YAŞINDA BYPASS OLDU, BAHÇESİNE KAVUŞTU

Özel Ümit Hastanesi'nde Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Doç. Op. Dr. Selami Doğan tarafından yapılan bypass + aort kapak replasmanı operasyonu ile sağlığına kavuşan 85 yaşındaki Ayşe Törenci isimli hasta, artık bahçesinde çapa yapıyor, ekip biçiyor.

85 YAŞINDA BYPASS OLDU, BAHÇESİNE KAVUŞTU
07 Haziran 2017 Çarşamba 14:01


Çok aktif bir hayat yaşayan bahçe işleriyle uğraşan hasta Törenci, bazı şikayetler ile Özel Ümit Hastanesi'ne başvurdu. Ameliyat öncesi yaşadığı şikayetleri anlatan hasta Ayşe Törenci, “Uzun süre ayakta kalamıyordum. Üç adım yürüyüp sonra oturma ihtiyacı duyuyordum. Selami bey ile tanıştım ve beni ameliyata etti. Ameliyatım için yüzde 90 başarı oranı verdi” dedi.

"Artık bahçesinde çapa yapıyor"

Ameliyattan ertesi gün ayağa kalkan Törenci, acısız, ağrısız bir ameliyat geçirdiğini söyleyerek, çok sevdiği bahçesinde çapa yapabildiğini, sebzelerini ekip biçebildiğini, evindeki işlerini kendisinin yapabildiğini söyledi. Doktor Doğan’a teşekkür eden Törenci, “Gönlüm hükmediyordu, fakat istediğini yapamıyordum. Şimdi çok rahat her istediğini yapabiliyorum” diye dualar etti.

"Önemli olan biyolojik yaş"

Başarılı ameliyat hakkında konuşan Dr. Doğan ise şunları söyledi:
“Cerrahi açıdan bir insanın ameliyat olabilirliği gerçek yaşına değil biyolojik yaşına bağlıdır. Ayşe hanım, organ fonksiyonlarının iyi olması, hayata bağlı olması, fazla kilosunun olmaması, bu zamana kadar hiç eklem ağrısı yaşamaması, sürekli temiz havada hareket etmesi, daha kaliteli yaşam sağlıyor. Ayşe hanımın bu nedenlerden dolayı biyolojik yaşı 65-70’dir” diye ifade etti.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.