TEPEBAŞI’NIN PARASI, TEPEBAŞI’NDA KALSIN

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, sorularımızı yanıtladı. Kaynarca, Tepebaşı’nın Meclis’e düzenlediği kültür turları için “Büyükşehir hayalleri için Tepebaşı’nın bütçesini kullanıyor” eleştirisini yaptı.

TEPEBAŞI’NIN PARASI, TEPEBAŞI’NDA KALSIN
08 Aralık 2016 Perşembe 10:13

İbrahim Yılmaz Kaynarca kimdir?
1982 Eskişehir doğumlu. Anadolu Üniversite Türk Dili Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İmam Hatip’te Milli Gençlik Vakfına merak saldı. Milli Gençlik Vakfı’na gidip gelirken siyasetle ilgilenmeye başladı. 18 yaşına geldiğinde ise AK Parti kurulmuştu. İlk oyunu AK Parti’ye verip, siyasetteki ilk profesyonel adımını da AK Parti’de attı. Mahalle gençlik kolları, il gençlik kolları, Tepebaşı İlçe Başkan yardımcılığı, il başkan yardımcılığı görevlerinde yer aldı. Eylül’de AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı görevine atandı.
 

Tepebaşı’na yeni bir heyecan geldi

RÖPORTAJ: AYŞE KAYTAN UÇAK
Gençlerin siyasetsen uzaklaştığı bir dönemde bizzat siyasetin içerisine girmiş bir isim İbrahim Yılmaz Kaynarca. Sakin bir yapısı var. Siyasette özlediğimiz o ‘sakin’ tonları kullanıyor konuşmasında. Genç ve dinamik bir ekiple çıkmış bu yola. Soruyoruz, ‘Teşkilat olarak neler yapacaksınız?”
Kaynarca: Programımızı yaptık. Mahallelerin tamamını taradık. Mahallede çalışma yapmadan bir hafta önce bütün teşkilatımızla bir araya geliyoruz.  Teşkilatımız üyelere, üyeler gönüllülere ulaşıyor. Vatandaşa ‘derdimizi, hedeflerimizi, partimizi ve Tepebaşı bölgesini’ anlatıyoruz.  Yönetim olarak genç ve dinamik bir ekibe sahibiz. Yönetimdeki arkadaşlarımızın büyük kısmı tecrübeli. Sanatsal faaliyetlere ağırlık veren bir ekibimiz var.
Her birini doğru yere yerleştirdiğimiz bir yürütme kurulumuz oluştu. Sosyal Politikalar Başkanlığımız çok ciddi çalışmalar yapıyor. Yaklaşık 5 haftada 650’den fazla eve girildi. Girilen her evde sorunlar tespit edildi. Tespit edilen sorunlar ilgili kurumlara aktarıldı.
Son iki ay içerisinde sadece gençlik kollarımız 550 esnafı ziyaret etti.
 
“Belediye bütçesi sıkıntılı”
Kaynarca, sadece partisini anlatmıyor gezdiği evlerde. Aynı zamanda Tepebaşı Belediyesi çalışmalarının da sıkı takipçisi. Gördüğü yanlışları aktarıyor vatandaşa. Zaman zaman yaptığı açıklamalarla da belediyeye eleştirilerini sunuyor ve cevap bekliyor. Aynı zamanda Tepebaşı Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanı olan Kaynarca, belediyenin 2017 yılı tahmini bütçesine ilişkin eleştirilerini yeniden gündeme getiriyor. Kaynarca, “Göreve geldiğim ilk hafta Tepebaşı Belediyesi’nin ekonomik olarak doğru yönetilmediğini söyledim.  Onaylanan bütçe sıkıntılı. Belediyenin yapması gereken gerçek işler emsal belediyelerin çok altında.” 
 
“Aşırı borçlanma uygun değil”
“Benim derdim üzüm yemek. Bağcıyla işimiz yok. O yüzden milletimiz adına Başkan Ahmet Ataç’a şöyle bir teklifte bulunduk. ‘Siz bunu bir araştırın. Bu para kullanımının doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu kadar aşırı borçlanma uygun değil. Bu böyle olmasın. Gelin bizde size teknik anlamda destek verelim. Önerilerimizi sunalım. Bundan vazgeçin’ dedik. Başkandan bunun yanıtını alamadık.”
 
“Reklam yapmaya, yaygara koparmaya gerek yok”
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın ‘montlar depoda kaldı, okullara giremiyoruz’ açıklamasını da eleştiren Kaynarca: “Belediye başkanı gerçekten ‘salih bir amelle bunu yapacağım’ diyorsa, iyi niyetliyse, fakir fukara gözettiği için bunu yapıyorsa, kendisinin de mütevellisin de bulunduğu Tepebaşı Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Vakfı’na montları teslim etsin. Oradan dağıtılsın. Maksat çocuklara bu yardımın ulaştırılmasıysa ve Tepebaşı bölgesinde böyle bir hizmetin yerine getirilmesi ise çıkıp reklam yapmaya, yaygara yapmaya gerek yok. Buyursun çözülemiyorsa, biz oradan yardımcı olalım. Başka yollarla da olur. Muhtarlara teslim edilsin, oradan yönlendirmeler yapılsın. Depoda bekleterek bir yerlere mesaj göndermeye çalışmanın, dolaylı yollara oynamanın gereği yok. Sosyal Yardımlaşma Vakfı şuan bu yardımı yapıyor zaten. Kendisi de oranın mütevellisinde bulunuyor. Hiç çekineceği bir şey yok. Kendi üye arkadaşlarına söyleyecek, onlar da devletimiz adına dağıtacak. Zaten milletimizin vergisiyle alınmış şeyler. Burada iyi niyet varsa bu açıklamayı yapmalarına gerek yok. Bunlar reklam kokuyor. Bunlara gerek yok.”
 
“220 milyon lira bütçesi var, ancak 4 milyon lirayı ödeyemiyor”
Kaynarca, Tepebaşı Belediyesi’nin Büyükşehir Yasası ile mahalle olan köylerden aldığı vergilere gelen muafiyetin ardından vatandaşa geri ödemelerde sıkıntı yaşandığını aktardı. Kaynarca: “4 milyonluk verginin geri ödenmesi var. Belediye şuan bu parayı ödeyemiyor. Vatandaşlardan şikâyet alıyoruz. Belediye vatandaşa parayı ödememek için inanılmaz yokuş yapıyor. Sıkıştırdığımız da ise ‘biliyorsunuz durumları’ yanıtını alıyoruz. Biz söylüyoruz zaten. Bunu söylüyoruz ama onlar kabul etmiyor.  220 milyon lira tahmini bütçesi olan bir belediye, vatandaşından haksız yere aldığı 4 milyon lirayı ödeyemez mi? Bu insanlar belediyeden paralarını alamadıklarını iddia ediyor. Belediyenin çok küçük paraları ödeyemediğini de biliyorum. Ama belediyede bizim belediyemiz. Şuanda sayın başkan yönetiyor olabilir ama belediyede milletin belediyesi. Bizim derdimiz doğru yönetilsin.”
 
“Büyükşehir hayalleri için Tepebaşı’nın bütçesini kullanıyor”
Sizden önceki başkan Ertuğrul Dindar, Tepebaşı Belediyesi’nin kültür turlarını çok eleştiriyordu? Siz bu turlara karşı mısınız?
Ben kültür turlarına karşıyım gibi bir cümle kurmam. Değilim çünkü. Ama ben belediyenin sanki başka bir görevi yokmuş gibi davranıp asıl hizmetlerini bir tarafa bırakmasına karşıyım. Onun da ötesinde Kırka’dan, İnönü’den, Seyitgazi’den, Sarıcakaya’dan insanları toplayıp, Anıtkabir ve CHP Genel Merkezi’ne götürmenin bizim Tepebaşı’na zararı olduğunu biliyoruz. Bizim paramız o. Götürecekse Seyitgazi Belediyesi götürsün. Bir kültür çalışması varsa İnönü Belediyesi götürsün. Bizim Tepebaşı’nın parası, Tepebaşı’nda kalsın. Büyükşehir’e oynadığını biliyoruz hepimiz. Ama Büyükşehir hayalleri için Tepebaşı’nın bütçesini kullanıyor.  Belediye CHP’den seçilmiş olabilir. Ancak vatandaşı kültür turu adı altında bizim paramızla bir yere götürüyorsa CHP grubuna götüremez. Kültür turu adı altında vatandaşları önce CHP grubuna götürüyor, ardından da Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ediyorsa niyeti bellidir.  
 
“Reklamı kaldır altında bir şey yok
Yerel seçimler için iddialı mısınız?
Biz Türkiye’de çok iyi işler yapan, dünyada parmakla gösterilir bir hükümetin temsilcisiyiz. Genel seçimlerde milletimiz bir teveccüh gösteriyor. Tepebaşı dahil ciddi oylar alıyor, fark atıyoruz rakiplerimize. Biz daha önce belediyeyi mevcut belediye başkanından almış bir ekibiz. Şuan yaptıklarının tamamı reklam.  Reklamı kaldırdığınızda altında bir şey yok. Belediyecilik anlamında bir şey yok. Belediye asli belediye görevlerini yapmıyor. Ne belediye ile işi olan tüccar ve müttehit grubuna ne de vatandaşına. Ancak kültür turları ile onu kapattığını zannediyor. Halbuki insanlarımız her şeyin farkında. Bir dönem turlarla götürdü. İkinci dönem bunları parlatıp reklamını yaptı. Belediyenin şuan içi boş, altı boş. Yapılan masrafın karşısında bu dönemde dişe dokunur bir şey yapmamış.  Bu dönemde daha doğru adaylarla bir sıkıntı olmayacak. Partimizde topyekun bir birliktelik var. Bunun halkımız tarafından gözleneceğini ve doğru tercihin yapılacağını düşünüyorum.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.