SİYASET CAZİPTİR AMA ALIŞMAK KÖTÜ

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi, 23. dönem Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, siyaset ile geçen uzun yılların ardından yeniden akademiye dönmeye hazırlanıyor. Mercan “alnı dik olarak gezmeyi en büyük devlet” olarak tanımlarken siyasetin içinde yer alanlara ciddi tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi.

SİYASET CAZİPTİR AMA ALIŞMAK KÖTÜ
08 Temmuz 2017 Cumartesi 11:25

Ciğerci Ahmet’te tesadüfi bir karşılaşmanın ardından röportaj teklifimizi kırmayan AK Parti Kurucu Üyesi Murat Mercan, sorularımızı yanıtladı.

 

Sayın Mercan; uzun süren aktif siyasetin ardından büyük bir sessizlik söz konusu şahsınız adına. Neler yaptınız bu süreçte?  

Milletvekilliği ardından bir bakan yardımcılığı dönemimiz oldu bildiğiniz üzere. Ondan sonra Dünya Enerji Kongresi’nde yer aldım. Sonrasında bir şey yapmadım.  Bundan sonrası için akademiye yeniden dönmek gibi bir planım var. Annem, babam rahatsızdı. Bu rahatsızlıklar hala devam ediyor. Onlarla ilgilendim. Zamanımın büyük bölümünü Eskişehir’de geçirdim anlayacağınız.

Yeniden siyasete girme gibi bir durum söz konusu mu?

Siyasete yelken açmak şartlara bağlı. Siz isteseniz de olmayabiliyor, istemediğiniz takdirde de olabiliyor. Ben siyaseti her zaman bir hizmet vasıtası olarak gördüm. Önümüzdeki süreçte de böyle bir fırsat doğarsa “hayır” demem. Ama olması için özel bir çaba harcamam. Siyasi konulardaki düşüncemi farklı platformlarda değerlendiririm. Ak Parti kurucusu olduğum için Ak parti felsefesini benimsiyorum. Bu yüzden fırsat doğarsa yeniden siyasete girerim. Ama böyle bir uğraş içine girmem. Bir dönem böyle bir ihtiyaç vardı. Pek çok görev aldık. Şu dönemde demek ki ihtiyaç yok. ilerleyen dönemde olabilir. Olursa yine halkımıza hizmet için siyasete döneriz.

 

AK Parti’nin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Parti içi tartışmalara girmem. Çünkü parti kurucusuyum. Parti ile ilgili görüşlerimi kapalı kapılar ardından dillendiririm. Ak parti Türkiye’nin en umut vaade eden partisidir. 2019 yılında doğru politikalar hayata geçirilirse büyük başarı sağlanır. Ak Parti ülke problemlerine ilişkin çözüm potansiyelini değerlendirirse başarılı bir şekilde yoluna devam edecektir.

Eskişehir’de bir başarısızlık söz konusu mu?

Eskişehir ile ilgili olarak arzu ettiğimiz başarının olmasının bir takım nedenleri var. Bu nedenlerin başında bizler geliyoruz. Eskişehir komşusu Afyon’da %50 oy alınıyorsa, Eskişehir’in demografik yapısı ne olursa olsun bu sonucu alması gerekiyor. Demek ki başta bizler bazı hatalar yaptık. En başından beri Ak Parti’yi Eskişehir’de kuran insanlardan biriyim. Bazı hatalar yaptık ki, Eskişehir’de istediğimiz noktaya çıkamadık. % 42 oyun büyük kısmı merkezden değil, çevreden geliyor. Bunun için özel bir çalışma yapmak gerekiyor. Arkadaşlarımız bu çalışmaları yapacaktır inşallah. Türkiye ortalamasının üzerinde Eskişehir’de oy alabileceği kanaatindeyim. Eskişehir’de %51 buçuk oy alma potansiyelini görüyorum. Bu potansiyele ulaşamazsak bazı eksiklikleri kendimizde aramak lazım.


 

Siyaseti özlüyor musunuz?

Eskişehir’de vatandaşlar hala unutmamış. Gördükleri her yerde hürmet ediyorlar. Siyaset her zaman özlenir. Siyasetin ciddi bir cazibesi var. Ancak şunu da kabul etmek gerek, bir yerde bırakmak lazım. Siyaset bir meslek olmamalı. Siyaset bir yere kadar yapılmalı, ondan sonra kenara çekilmeli. Normal vatandaş gibi yaşamaya alışmalı. Siyasetin şöyle kötü bir yanı var; eğer uzun zaman siyaset yaptıysanız, sonrasında eğer bu işe çok kaptırdıysanız, sonraki dönemde sıkıntılar oluyor. Ama buna çok kapılmamak lazım. Şuanda aktif siyaset yapanlara şunu tavsiye ediyorum. Hiçbir zaman kendi öz alışkanlığınızı terk etmeyin. Allah bana nasip etti. Ben siyaseti bir rant aracı olarak görmedim. Bu Allah’ın bir lütfudur. Onun içinde zerre kadar şikâyetim yok. Sokakta alnınız yukarda yürüyebiliyorsanız. Size oy verenlerde, vermeyenlerde size iyi gözle bakıyorsa, bundan daha büyük devlet yoktur.

Biliyorsunuz şehrin gündemi Eskişehirspor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Eskişehirspor’un 1. Lig’e çıkmasında benim çok katkım olmuştu. Şimdi düşmesi gerçekten çok üzücü. Eskişehirspor büyük bir değerdir, markadır. Eskişehir’in ileri gelenleri, sadece hükümet ve kamu değil, Eskişehirspor iş adamlarının da ellerinden geleni yapmasını ben arzu ediyorum. Ayrıca Eskişehirspor bugünden tezi yok, uzun vadeli planlar yaparak hareket etmesi lazım. Günü birlik işlerle bir yere varılmıyor maalesef.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.