MESLEK SIRRI DEĞİL, SIRRIN MESLEĞİ

İki ay önce faaliyetlerine başlayan Anadolu Makam Şoförleri Derneği Başkanı Şener Sarılar, Esgündem26’ya konuştu. Dernek olarak eğitime öncelik vereceklerini belirten Sarılar “Bu mesleğin olmazsa olmazı oturduğun makamın sırlarına saygı göstermektir” dedi.

MESLEK SIRRI DEĞİL, SIRRIN MESLEĞİ
16 Kasım 2016 Çarşamba 12:53

RÖPORTAJ: AYŞE KAYTAN UÇAK

Kuruluşlarının ardından kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen ciddi bir ilginin olduğunu belirten Sarılar, “4 yıl önce kursak ne iyi olur dediğimiz bir derneği ancak 2 ay önce kurduk.  İstanbul’un ardından Eskişehir’de kurulan bir derneğiz. Yaklaşık 80 üyemiz var. Ancak bu sayının kısa süre içerisinde daha da artmasını bekliyoruz. Çok fazla sayıda arkadaşımızın ciddi bir ilgisi var” dedi.
 
Herkes araba kullanır
Makam şoförlüğü başka bir şey
Makam şoförlüğünün dernekleşme gerekliliğin altını da çizen Sarılar, “Yaptığımızın işin çok disiplin gerektiren yönleri var. Belirli kriterlere sahip olunmadan bu mesleğin icra edilmesi hem meslek kalitesini düşürdüğünü, hem de bu meslekte ciddi açıklar oluşturduğunu gördüğümüz için böyle bir karar verdik. Araç kullanan herkes kendisini şoför olarak tanımlayabilir ancak makam şoförlüğü çok ayrı bir meslektir” dedi.
 
Görmedim, duymadım, bilmiyorum
İş adamlarının ailelerinden daha fazla kendileri ile mesai harcadıklarını belirten Sarılar, “Çalıştığınız kişi ile ilgili olarak pek çok bilgiye sahipken, hiçbir şeyi bilmeme gibi bir hüneriniz olmalı. Bunu sağlayamadığınız takdirde çalıştığınız kişiye çok fazla güven vermeniz mümkün değil. Bunun yanı sıra araç kullanmanın yanı sıra nerede nasıl davranılır bunu bilmeniz lazım. Çalıştığınız kurum veya kişi ile ilgili bilmeniz gereken özel bilgiler de vardır. Bu noktada eğitim bizim derneğimizin en önemli açılımı olacak” ifadelerini kullandı.
 
İstihdam sağlamayı hedefliyoruz
Bir diğer önemli amaçlarının makam şoförü olmak isteyen kişilere yol açmak olduğunu belirten Sarılar, “Eğitim alınmadan artık bu mesleği icra etmenin çok zor olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bu mesleği icra etmek isteyen arkadaşlarımıza, bu mesleğe yıllarını vermiş arkadaşların tecrübelerini aktaracağız. Bunun yanı sıra ilk yardım, davranış bilimleri gibi konularda da eğitimler vereceğiz. Bize ‘bu mesleği yapmak istiyorum’ diye gelen arkadaşlara önce bizim güvenmemiz olmazsa olmazımız. En nihayetinde bu arkadaşlara kefil olmamız gerekecek. Dolayısıyla kendimizin güvenmediği bir kişiye kefil olmamız mümkün değil” diye konuştu.
 
Kadınlar da rağbet gösteriyor
Dernek çatısı altında şimdilik sadece 1 kadın üyenin olduğunu belirten Sarılar, “Bu mesleğe rağbet gösteren çok fazla kadın arkadaşımızın da olduğunu da biliyoruz. Bu yüzden onlarında bu meslekte istihdamı için çalışacağız.  Ön açıcı olacağız, en azından bunu hedefliyoruz” dedi.
 
Destek verenlere teşekkür
Derneklerine iş adamlarından ciddi destekler olduğunu aktaran Sarılar, işadamları Gürdal Abacı, Onur Sürmeli, Emre Sarar, Serkan Zengin, Oytun Süllü, Faysal Arslan ve Bülent Şarlar’a teşekkürlerini iletti.
 
Derneğe nasıl ulaşabilirsiniz?
Cumhuriye Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi, Coşal İş Merkezi No:30 Kat:2 Daire:3
Telefon: 0533 310 78 87- 0222 222 12 23
Mail adresi: [email protected]
www.makamsoforleri.org.tr (site yapım aşamasında)
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.