MAHMUDİYE HER YÖNÜYLE KALKINACAK

Cumhur İttifakı Mahmudiye Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, esgundem26.com’un sorularını yanıtladı.

MAHMUDİYE HER YÖNÜYLE KALKINACAK
25 Şubat 2019 Pazartesi 10:54

RÖPORTAJ: GÖKHAN KOÇAL 

Cumhur İttifakı Mahmudiye Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan seçilmesi durumunda  Mahmudiye’nin her yönüyle kalkınacağını aktardı. Arslan, mevcut belediye başkanının başarılı olmadığını aktararak, “5 yıllık kredi bitti İlçemize beş yılda belediye bütçesinden ve projeli hiçbir yatırım olmamıştır. Aksine İlçemiz 2014’de 8 bin 600 olan nüfusu 2019’da 7 bin 585’e düştü.  Başarılı olan bir başkan ilçesini göç veren değil göç alan ilçe yapardı” dedi.

-Mahmudiye'nin sorunları nelerdir?

Güzel Mahmudiye’min en büyük sorunu gençlerinin umutsuzluğu. Mevcut yerel yönetimin sorunlarına duyarsız kaldığını gören genç nüfus çözümü göç etmekte buluyor. İşte bu bizim en büyük sorunumuz.  Hemen karamsarlığa kapılmayın bunu önlemek için çok güzel projelerim var. İşte bunun için Belediye Başkanı olmaya talibim hem belediye başkanı hem iktidarın temsilcisi olarak hizmet edeceğim.

-Mustafa Arslan seçildiği takdirde Mahmudiye'de ne gibi değişimler olacak?

Ben doğma, büyüme Mahmudiyeliyim, çocukluğum, gençliğim hep bu güzel ilçede geçti. Esnaflık yapıyorum, Mahmudiye’de yaşayan herkes beni bilir, işyerime herkes rahatça gelir, ve sorunlarını, isteklerini bana söyler... İşte bu anlayışı kamuya taşıyacağım. Yani bir sorunu olan vatandaş, her şekilde bizzat bana ulaşabilecek, kapım ve telefonum 24 saat vatandaşa açık olacak. Vatandaş ve kamu ilişkisi yeniden kurulacak, vatandaş isteklerine bir muhatap bulacak. Bu yapmak istediğim en büyük değişim. Gerisi teferruat aslında, Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi halka hizmet için halkın emrinde olacağım. Bugüne kadar ihmal edilen Mahmudiye her yönüyle kalkınacak ve Mahmudiye hak ettiği yere gelecek. Efendi olamaya değil hizmetkar olama geleceğim. Sözlerimin arkasında duracağım ve herkesin başkanı olacağım.

-Mahmudiye denilince atçılık akla geliyor. Ancak eski gücünü kaybetmiş konumda. Atçılığı yeniden canlandırmak adına neler yapacaksınız?

Üzerine en çok eğildiğim konulardan birisi bu. Evet geçmişte Mahmudiye at ile atçılık ile anılırdı. Şimdi ise eski popülerliğini kaybetti. İdman pisti ve at hastanesi daha aktif hale gelecek. Atçılığı canlandırmak için Atlı spor kulüp tarzı bir tesis oluşturacağım. Bununla ilgili birkaç işletme ile görüşmem devam ediyor. İlçemizin tanıtımı için at ve atçılık festivalleri yapılacak. Üstelik yap/işlet/devret modeli ile yapılacak tesis için belediye kasasından bir kuruş bile harcamayacağım. Hafta sonu tabiatla iç içe, kahvaltılarını yapabilecekleri, çocukları ile birlikte ata binebilecekleri, sosyal bir tesis inşa etmeyi düşünüyorum. Yurtdışında bulunduğum dönemlerde bunun örneklerini gördüm. Türkiye de de örnekleri var. Çok güzel olacak.

-Kırsalda nasıl bir çalışma içinde olacaksınız?

Tüm kırsal mahallelerimizde kanalizasyon ve doğalgaz çalışmaları yapılacak. Özellikle doğalgaz konusunda Enerji Bakanlığımız ve EPDK Doğalgaz daire Başkanlığı ile görüşerek en kısa zamanda doğalgazın mahallelerimize gelmesi temin edilecektir. Mahallerimizde tüm cenaze hizmetleri belediyemiz tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır. Mahallerimizin yol, su, elektrik sorunları tamamen ortadan kaldırılacaktır. Mahallelerden ilçeye, İlçeden Eskişehir’e yolcu taşımacığı (ulaşım) sağlanacak.

-Projeleriniz nelerdir? 

Mahmudiye’yi daha yaşanabilir, tercih edilen, ziyaret edenlerin ve içerisinde yaşayanların mutlu olduğu, sakin naif sevimli bir ilçe haline getirmek. Vatandaşlarımız Mahmudiye’de çalışıp Eskişehir’de yaşamasını, işi biter bitmez apar topar Eskişehir’e dönmesini istemiyorum. Mahmudiye’mizi Büyükşehir yaşamından kaçıp uzaklaşılacak, her türlü stresten uzak, güvenli huzurlu ve mutlu zaman geçirebileceği bir banliyö kasabası haline dönüştürmek en büyük projem. Yani insanlar büyükşehir imkânlarından yararlanıp, kasaba huzuruna erişecekler.

-Kırsalda CHP'de olan iki belediyeden birine adaysınız. Mevcut yönetime rakip olmak sizi diğer adaylara göre zorlar mı?

Aksine bu benim için avantaj. Daha çok çalışıp, kapı kapı gezip projelerimi anlatmam için bir vesile.Şu anda sadece AK Parti odayı olarak seçime girmiyoruz. Cumhur İttifakı adayı olarak seçime giriyoruz. Mevcut belediye başkanı döneminde yapılanların Mahmudiye'mize yeterli olmadığına, hemşehrilerimizin daha iyisine layık olduğuna inanıyoruz. Biz buna talibiz. Vizyonumuz Mahmudiye'yi hak ettiği yere taşımak olacaktır Bütün vatandaşlarıma ulaşıp projelerimi anlattığımda samimiyetime inanacaklarına eminim. Ev ziyaretlerimde bu samimiyeti fazlasıyla görüyorum. İşinizi  Gönülden yapmazsanız sizi anlamazlar, Çünkü bu Belediye işi Gönül  İşi..

-Mevcut belediye başkanı sizce güçlü bir rakip mi?

Biz rakiplerimizin gücüyle ilgilenmiyoruz. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin oluşturduğu Cumhur İttifakı şu anda en güçlü ittifaktır. Seçmenimize ve hemşerilerimize  güveniyoruz. Kazanacağız. Başkan belki ilk zamanlar güçlüydü bir umuttu diyelim  ama Mahmudiye halkı mevcut Belediye yönetiminin yetersizliğini gördüğü için desteğini çekti. 5 yıllık kredi bitti İlçemize beş yılda belediye bütçesinden ve projeli hiçbir yatırım olmamıştır. Aksine İlçemiz 2014’de 8 bin 600 olan nüfusu 2019’da 7 bin 585’e düştü.  Başarılı olan bir başkan ilçesini göç veren değil göç alan ilçe yapardı. İşte bunları gören halkımız kendisini anlayacak, sorunlarını çözecek, gece gündüz çalışacak bir başkan arıyor. Zaten bende bunun için aday oldum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.