KİMSE ENDİŞELENMESİ, KAFELERİ BİZ İŞLETECEĞİZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hamamyolun'nda yapılan yeni düzenlemede planlanan kafeleri belediye olarak kendilerinin işleteceklerini söyledi.

KİMSE ENDİŞELENMESİ, KAFELERİ BİZ İŞLETECEĞİZ
18 Ekim 2017 Çarşamba 14:15

Daha önce 29 Ekim’de bitmesi planlanan proje bu tarihe yetişecek mi?

Bizim hedefimiz 29 Ekim’de, Cumhuriyet Bayramımızda bu projenin açılışını yapmaktı. Halen bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Ancak ‘Anıt Ağacın’ korunması ile ilgili heykel çalışmasına hala izin çıkmış değil. Bu ayın 23’ü ya da 24’ünde toplanacaklarmış. Gündeme alıp almayacaklarını bilmiyorum. Dolayısıyla o bölge şuanda bekliyor. Bu bölge dışındaki tüm çalışmalrımız tüm hızıyla devam ediyor. Bazılarının bu projenin 29 Ekim’de bitmemesini istediği herkesin malumu. Bizi eleştirmek için fırsat kolluyorlar. Keşke 29 Ekim’de bitse, bizde açılışımızı yapsak. Ancak 29 Ekim’e kadar projenin yüzde 90’ı tamamlanacak. 

Hamamyolu Projesi kentteki en büyük projelerden biri. Hamayolu neredeyse sil baştan yeni bir kimliğe bürünecek …

Bundan önce her gelen Hamayolu’nda küçük tadilatlar yapmayı tercih etmiş. Şehrin diğer yerleri her geçen gün değişirken Hamamyolu’nda sadece vitrinler veya mekanlar değişmiş. Bölgenin tamamını kalkındıracak bir projeye girişilmemiş. Biz çok radikal bir değişime imza attık. Hamamyolu baştan sona değişiyor. Oradaki yaşam kalitesini arttıracağız. Daha önce burada ne çocuklarımız ne de yaşlılarımız için zaman geçirebişecekleri bir alan mevcut değildi. Bu proje ile birlikte insanların dinlenmesi için alanlar yaratıyoruz. Hamamyolu’nda vatandaşlarımızın kullanamadığı tüm alanları vatandaşlarımız için kullanılabilir hale getirdik. Ayrıca bitki çeşitliliği ve ağaç sayısında yaşanacak artış bu bölgeye çok şey katacak.  Hamamyolu konumu itibarı ile özellikle yaya ulaşımında büyük bir öneme sahip. İnsanların buradan gelip geçmesi kadar burada zaman geçirmeleri içinde uygun bir ortam yarattığımızı düşünüyorum.

Gezerken proje ortasında trafolar gördük bunların akibeti ne olacak?

Maalesef trafoları yer altına aldırma işini başaramadık. O zaman OEDAŞ başka bir firmadaydı. O firmanın patronu ile görüştüm “tamam yardımcı olalım” dedi. Ancak   Ankrada’ , Enerji  Piyasası Denetleme Kurulu’nda yine bu bölüme bakan daire başkanlığı bizi oyaladı. Bize izin vermedi. Onların kanunun ilgili maddesine göre yatırım planında yoksa bile biz yapacaktık, onlar bize 5 yılda bu parayı ödeyeceklerdi. 2 milyon gibi bir maliyet çıkıyordu. Biz bu külfetin altına girelim dedik ama kabul görmedi zannediyorum.

Gelelim kafeler ve büfelere ihaleye çıkılacak mı?

Projede altı büfe, iki ana kafetarya olacak. Bunları kendimiz işleteceğiz. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlüğümüz tarafından biz işleteceğiz. Şuanda basın da çıkan ve dedikodu olarak yayılan haberleri anlayabiliyorum. AKP’lilerin en iyi anladığı şey yandaşlarına birşeyleri peşkeş çekmek, biz öyle yapmıyoruz. Kendimiz işleteceğiz. Hamamyolu esnafının endişelenmesine gerek yok.

Bundan sonra nasıl bir Hamamyolu ön görüyorsunuz?

Ben hamamyolu için en iyi neyse o olsun isterim. Ancak kalan süreçte buna kendim tekbaşıma yada belediye olarak biz karar vermeyeceğiz. Hamamyolu esnafı ile ortak hedefler oluşturalım isteğindeyiz. Vitrinlerden, çevre düzenlemesine, araç trafiği nasıl yönlendirilecek. Mal indirip bindirmek için neler yapabiliriz hepsini Hamamyolu esnafı ile oturup kunuşacağız. Hamamyolu’nun geleceğini birlikte planlayacağız. 

Bir başka tartışılan konu ise Hamayolu Projesi’nde Belediye araçlarının çalışıyor olması…

Neden tartışılsın ki! Belediye araçları Hamamyolu projesinde çalışıyor. Mütehit firmanın aracı ihtiyacı var kiralayıp çalıştırabilriler elbette biz herkese bu hizmeti veriyoruz.

Pasajlar ile ilgili bir düzenleme olacak mı?

Pasajların hareketlenmesini sağlamak için o bölgenin pasaj girişi olduğuna dair bir farkındalık yaratıyoruz. Bundan sonrası pasajlardaki esnaflarımıza kalıyor. Kaliteyi ne kadar arttırırlarsa, eminim ki bu projenin ticari getirisinden daha fazla yararlanacaklar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özcan taşören - 6 yıl önce
İsimleriden biride barış kafe olsun.