GÖZEGİR: İLÇEDE EKONOMİK KALKINMAYI SAĞLAYACAĞIZ

Saadet Partisi Beylikova Belediye Başkan Adayı Sercan Gözegir Esgündem26.com’un sorularını  yanıtladı.

GÖZEGİR: İLÇEDE EKONOMİK KALKINMAYI SAĞLAYACAĞIZ
23 Mart 2019 Cumartesi 13:03

Saadet Partisi Beylikova Belediye Başkan Adayı Sercan Gözegir Esgündem26.com’un sorularını  yanıtladı. Gözegir ilçenin sorunlarına değinerek, projelerini aktardı.

Aylardır sahalardasınız ilçenin en büyük sorunları nedir?

Beylikova’mızın en büyük sorunlarından bir tanesi tarım ve hayvancılık. Biz bunu çözme noktasında hayvancılık üzerine halkımıza teşvik amaçlı küçükbaş vereceğiz. Halkımızla görüştüğümüz zaman cambaz dediğimiz insanlar, malın değerini düşürüyor. Bunun için ilçemize hayvan pazarı yapacağız.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Bir diğer sorun memurların ve gençlerimizin ilçede durmaması. Sosyal donatı alanı yok.  Ve aslında en büyük sorun işsizlik. İşsizliği önlemek için un, yağ ve salça fabrikalarını ilçemize kazandırmak istiyoruz. Önceden ilçemizde 3 tane un fabrikası bir tane deri fabrikası bulunuyordu. Mandıra vardı. Bugün bunların hiçbirinden bahsetmemiz mümkün değil. Hepsi kapandı.

İlçelerin en büyük sorunlarından bir tanesi sosyal- kültürel alanlarının olmayışı. Sizin bu konuda projeleriniz nelerdir?

İlçemizde insanların gidip eğlenebileceği, hoş vakit geçirebileceği, stres atabileceği bir sosyal donatı alanı yok. Porsuk Çayı, Eskişehir merkezinde olduğu ilçe merkezinden geçmekte. Porsuk Çayın kenarına çay bahçeleri, mesire alanları yapmayı planlıyoruz. Ayrıca gençlerimiz ve çocuklarımız için lunapark yapacağız.  

Çocuk ve gençlere yönelik neler yapacaksınız?

İlçemizde bir halk eğitim merkezi var ama iyi değerlendirilemiyor. Çocuklarımız okul dışındaki zamanlarını iyi değerlendirmeleri adına futbol, satranç, İngilizce, matematik kursları açacağız. Gençlerimize yönelik meslek edindirme kursları açacağız.

Ulaşım sorunu var mı?

Ulaşım sorunu var. Mahallelerden ilçe merkezine otobüs yok. Günde 2-3 kere kuracağımız mahalle meclisleriyle istişare ederek, halk otobüsü koyacağız. Halk pazarının kurulduğu gün oto pazarı düşünüyoruz. Bu fikrimiz insanlara biraz uçuk gelebilir ama önce inanmak lazım. Muttalıp’ta bir oto pazarı var. Kimse oraya gitmez deniliyordu. Pazar günleri tıka basa dolu. Eskişehir’den galericiler ilçemize gelip araç satabilirler.

Diğer ilçe belediye başkan adaylarından duyuyoruz. ‘İlçeye yeni bir pazar yeri kazandıracağız’ diye. Sizin bu yönde bir çalışmanız olacak mı?

Halk pazarı önceden cuma günüydü. Belediye tarafından bu salı gününe kaydırıldı. Esnafımızı dinlediğimizde Cuma gününü pazarın daha hareketli olduğunu söylediler. Yapacağımız toplantılarla hangi gün istiyorlarsa halk pazarını o gün yapacağız. Pazar yerinin yeniden dizayn edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak.

İLÇEDE EKMEK SORUNU VAR

İlçemizde ekmek sorunu var. 3-4 ay süreyle halk ekmek ilçeye gitmiş sonra bu kesilmiş. İlçe  merkezinde bir fırın var. Bunu biz belediye olarak alacağız. Burada ürettiğimiz ekmeği bakkal ve büfelerde halk ekmek olarak satılacak.

Aslında Beylikova denilince akla hayvancılık ve süt geliyor. Başta da belirttiniz gerçi ama hayvancılığı canlı tutmak adına neler yapacaksınız?

Beylikova eskiden süt diyarı olarak anılırdı. Süt şenlikleri yapılıyordu. Bugün bunlardan bahsetmek mümkün değil. Süt şenliğini yeniden hayata geçireceğiz. Bir de Doğruay mahallemizde boşa akan bir suyumuz var. Biz bunu tarımsal sulamada kullanacağız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.