‘’ESGİAD’ın tüm üyeleri ile olmazsa olmazı Eskişehir’de söz sahibi olmaktır’’

ESGİAD Başkan adayı Ulaş Entok: “ESGİAD’ın yeni yönetimine bizim katacağımız en önemli şey genç dinamik bir ekip olacak. ESGİAD’ın tüm üyeleri ile olmazsa olmazı Eskişehir'de söz sahibi olmaktır. Eskişehir'in bundan sonraki 10 yılını şekillendirecek olan bizleriz.”

‘’ESGİAD’ın tüm üyeleri ile olmazsa olmazı Eskişehir’de söz sahibi olmaktır’’
01 Ağustos 2017 Salı 11:48

 
 
Eskişehir Genç İşadamları Derneği  (ESGİAD) Başkan adayı Ulaş Entok, Gözde Çelik’in sorularını yanıtladı. Entok, projelerini ve ESGİAD’ı anlattı.
 
Aday olmaya nasıl karar verdiniz?
Derneğimiz 5 Ağustos'ta genel kurula gitme sürecine girdi.  Ben de derneğe son 1 yıldır genel sekreter olarak hizmet veriyorum. 6- 7 yıldır da derneğin içerisindeyim. Dernekleri tanıdığımı, dernektekilerin problemlerini,  memnuniyetsizliklerini, nelerden memnun olduklarını kısacası ESGİAD’ı oluşturan üyelerin neler istediğini az çok bildiğimi düşünüyorum.  Başkan adayı olmayı arkadaşlarımla paylaştığımda hepsinden de olumlu dönüşler aldım. Benim başkan olmam gerektiğini,  bana destek vereceklerini söylediler, büyük bir destek gördüm ve başkan adayı olmaya karar verdim.        
 
          
 
Şu anki ESGİAD yönetiminde gördüğünüz eksiklikler var mı? Varsa bunlar neler?
Pek çok STK’da görev yaptım.  Her yönetimin mutlaka olumlu ve olumsuz yanları vardır. Yönetimin içerisinde yer alan birisi olarak eksiklikler varsa bunlar bizden de kaynaklıdır.  Çünkü mevcut başkan adayımız da ben de şu an yönetim kurulundayız. Yapmak isteyip yapamadıklarımız mutlaka vardır. Bu da belli çerçevelerde olan çok büyük meseleler değildir elbette ama tabii ki her yönetimin eksik yanları olabilir dediğim gibi bu eksik yanlarda ben de sorumluluk alabilirim.
 
 
Derneğin maddi sıkıntıları var mı?
Derneğimizin üye aidatı dışında başka herhangi bir geliri yoktur.  Var olan borçların eritilmesinde en büyük pay sahibi olanlar başkanlar ve başkan vekilleridir. Çok fazla borcun olduğunu düşünmüyorum. Derneğimizin durumu iyidir ve hatta alacakları vardır. Mali durum sıfıra sıfır gibi bir durumdadır. Ortada ciddi bir borç yoktur,  hiçbir zaman da olmadı. Var olan borçlar,  alacaklar ile gelir gider tablosuna baktığımızda zannediyorum ki derneğimiz artıda bile olabilir.  Mali konularda geçmiş dönemdeki başkanlar ve başkan vekilleri üstüne düşenleri yapmıştır.                     
 
 
 
Ulaş Entok ESGİAD'a neler katacak?
ESGİAD ın yeni yönetimine bizim katacağımız en önemli şey genç dinamik bir ekip olacak.  Genç ve tecrübelilerden oluşan bir ekip kurduk.  Zaten sadece başkan adaylığı olarak bakmamak lazım bu sürece; bu bir sistemdir.  Dediğim gibi daha önceden yer aldığım STK’larda sistem oturursa, kendiliğinden yürüyecektir. Başkan ve yönetim kuruluna tabi ki ihtiyaç vardır ama bu sistemi yönetim kurulu ile birlikte başkan oluşturduğu zaman zaten mevcut olan üyeler de bu sistemin bir parçası olacaktır. ESGİAD çok keyifli bir dernek, yönetilmesi de daha kolay hale gelecektir diye düşünüyorum.
 
 
Kimler var yönetiminizde?
Ali Önal,Barış Can Öztürk, Ece Erçelebi, Emirhan Çokaygil, Ersen Çıra, Ersin Tekgöz, Fatih Yiğit, Kerem Toparlar, Murat Kökten, Murat Sönmez ve benden oluşan 11 kişilik ekibiz.
 
 
Projelerinizden biraz bahseder misiniz ?                       
Biz ESGİAD 'da bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz en önemli projemiz kurumsal kimlik ve kurumsallaşma ile ilgili olacak. Profesyonel Genel Sekreterlik adı altında bir Koordinasyon Merkezi yaratacağız. Bir kişiye bu görevi vereceğiz bürokrasiden anlayan, insan ilişkileri kuvvetli, üyeler arasındaki ticaret arttıracak şekilde bir üye datası çıkartılacak.  Bürokrasi ile ilgili olan işlerimizi kolaylaştırmayı sağlayacak, belediyeler, ticaret odaları, sanayi odaları ile sürekli diyalog halinde olacak. 
 
Logomuzdaki   beş adamın her birine bir kimlik yükledik
Eskişehir için yaptığımız birçok proje var ESGİAD’ın logosunda 5 tane adam var;  Bunlardan her birine birer kimlik yükledik biz.  ESGİAD Sosyal, ESGİAD Ekonomi, ESGİAD Akademi, ESGİAD Kurumsal ve ESGİAD İletişim. Bu beş kimlik altında üyelerimize yapacağımız projelerimizi anlattık. Bizim ESGİAD olarak en büyük amacımız Eskişehir'e hizmet etmek,  Eskişehir'in bundan sonraki 10 yılını şekillendirecek olan bizleriz. En büyük projelerimizden birisi de Eskişehir'in gelecek 10 yılında nerelerde yer alıyoruz onları görebilmek.  Tabii söylediğinde bana bir siyasi hedefinin olup olmadığı soruluyor zaten böyle hedeflerimizin olması gerekiyor, ESGİAD’ın içinde olan herkesin böyle hedeflerin olması gerekiyor.
                        
 
 
Genç Girişimciler için projeleriniz var mı ?
Derneğimizin en büyük misyon ve vizyonu da ikinci kuşak yöneticileri ve işe yeni atılmış olan girişimcileri ticari ve sosyal hayata hazırlamaktır. Yapacağımız eğitimlerde devlet teşviki, yurtdışı teşvikleri ve  bunlarla ilgili eğitimler,  KOSGEB ile ortak projelerimiz olacak. 
 
 
Olmazsa olmazınız var mı ?                   
ESGİAD’ın  tüm üyeleri ile olmazsa olmazı Eskişehir'de söz sahibi olmaktır.
 
 
İki  üniversitesi olan Eskişehir’de mezunlar için projeleriniz var mı?                      
Bu konuda sanayileşmenin çok büyük önemi var.  Kalifiye personel yetiştiriyor üniversiteler, demek ki burada yeterince iş imkanı bulamıyorlar veya kriterlerine uygun işler bulamadıkları için üniversite ile gelen göç, okulu bitirdikten sonra bir göç haline dönüşüyor.  Mutlaka Sanayi Odası ve Ticaret Odası ile ortak projelerimiz olacak bununla ilgili.
 
Bu bir başkanlık yarışı değil proje ve ekiplerin yarışı olmalıdır
Üyelere mesajınız nedir?
Seçimlerin mutlaka proje odaklı olması isterim. Yapılabilecek projelere, ekibe oy vermelerini isterim. Yaptığımız projelere ve kurduğumuz ekibe çok güveniyorum. Bu bir başkanlık yarışı değil, proje ve ekiplerin yarışı olmalıdır.  Şahsi olarak bir başkanlık yarışı değildir.  ESGİAD delegeleri kendilerine öz güveni olan insanlardır,  herhangi bir baskı ile oy kullanacak insanlar değillerdir. Her ESGİAD üyesi şahsına münhasır,  kendi fikirlerini verebilecek insanlardır. Delegelere bir baskının olduğu hiçbir şekilde katılmıyorum, öyle bir şey söz konusu olamaz, mümkün değil çünkü ESGİAD öyle insanlardan oluşmamaktadır.
 
 
Ulaş Entok kimdir?
1984 yılında Eskişehir’de doğdu. Evlidir. Eşi, Serbest Avukatlık yapmaktadır. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi - Sinema ve Televizyon Bölümü mezunudur. Eğitimini tamamladıktan sonra aile şirketinde çalışma - ya başlamıştır. 2016 yılının sonunda kendine ait mekanik, tesisat ve projeler üzerinde çalışmalar yapan Teknik Pompa Mühendislik firmasını kurmuştur.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.