Eskişehir sandığa giderken AK Parti

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlere 15 gün kaldı. Bir önceki seçimde Eskişehir’den birinci parti olarak çıkmayı başaran AK Parti sandığa giden son düzlükte oldukça zayıf bir görüntü sergiliyor.

Eskişehir sandığa giderken AK Parti
28 Nisan 2023 Cuma 12:24

AK Parti’de vekil listesi krizi ile başlayan süreç pek de parlak ilerlemiyor. Geçtiğimiz günlerde Valilik önünde halka seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi bile AK Parti’nin beklediği heyecanı yaratmadı. Şimdiye kadar seçimin neredeyse bütün yükünün bagajına yüklediği TOGG ise cazibesini çoktan yitirdi. Görüşlerini aldığımız bazı AK Partililer ekonomik olarak alt gelir seviyesinde yer alan insanların ikamet ettiği mahallelerde ekonomik sıkıntılara rağmen hala AK Parti’nin ciddi bir ağırlığı olduğunu belirtirken, bu ağırlıkta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek başına etkili olduğunu, hem vekil adaylarının hem de teşkilatın herhangi bir olumlu tesirde bulunmadıklarını ifade ediyorlar. Ekonominin ciddi bir sorun oluşturduğunu belirten aynı isimler teşkilatın ve vekillerin sahada daha fazla yer alıp, vatandaşa bire bir umut vermelerinin seçimin başarısı açısından büyük önem taşıdığını ifade ediyorlar.

Basında AK Parti

Eskişehir basını AK Parti’yi en çok ekonominin geldiği hali göstererek eleştiriyor. Bu eleştirilere son düzlüğe girilirken vekil adayları da eklendi. Pek çok gazeteci AK Parti’nin Eskişehir için düşündüğü isimlerin hem Eskişehir’i anlamak, hem de kendilerini Eskişehir’e anlatmak açısından ciddi dezavantajlarının olduğu görüşünde hem fikir.

AK Parti oy kaybeder mi?

AK Parti’nin Eskişehir’de ciddi bir oy kaybedeceği neredeyse her kesim tarafından dillendiriliyor. AK Parti’den kayması beklenen oyların ilk adresi olarak ise Milliyetçi Hareket Partisi olarak işaret ediliyor. Görüşlerini aldığımız Milliyetçi Hareket Partisi yetkilileri ise, AK Parti’den çok fazla olmasa da bir oy kaybının muhtemel olduğunu buna rağmen AK Parti’den uzaklaşacak seçmenlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a oy vereceğini, ancak milletvekili seçimlerinde CHP ve İYİ Parti’ye yönelmelerinin oldukça uzak bir ihtimal olmasından kaynaklı tercihlerinin Milliyet Hareket Partisi olduğunu belirtiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.