“BU ŞARTLARDA HALKA UMUT VERMEKTEN ACİZİM”

CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Eskişehir’de basın mensupları ile bir araya geldi. Yüksel, toplantıda yeni anayasa çalışmalarını, Türkiye’ye yönelik terör saldırılarını, hükümetin Suriye politikasını ve Eskişehir’de CHP içindeki tartışmaları değerlendirdi.

“BU ŞARTLARDA HALKA UMUT VERMEKTEN ACİZİM”
07 Ocak 2017 Cumartesi 14:45

“SİYASİ TERÖR ESTİRİLİYOR”
Türkiye’nin cumhuriyet tarihinin en zor sürecinden geçtiğine dikkat çeken Yüksel, “Her gün onlarca şehit haberi alıyoruz. Artık şehit haberlerini kanıksadık. 7 Haziran’dan önce bir veya iki tane Mehmetçik, üç tane polisimiz şehit olduğunda yer yerinden oynarken, bugün her hafta sivil, asker, güvenlik görevlisi onlarca şehidimiz oluyor. Ama artık biz bunları hava durumu gibi basit bir haber olarak algılıyoruz. Terör olaylarının yanı sıra Türkiye’de bir de siyasi terör estiriliyor. Türkiye yabancı bir ülkenin topraklarında savaşıyor. Ben bunun haklılığını yada haksızlığını tartışmıyorum. Fakat artık Suriye’den gelen şehit haberlerine de alıştık” dedi. 
“TÜRKİYE SORUNLARLA BOĞUŞUYOR”
Anayasa görüşmeleriyle ile ilgili de konuşan Yüksel, şunları söyledi: “Cumhuriyetin bütün kazanımlarını yok edecek, parlamenter demokrasiyi ortadan kaldıracak, rezalet bir anayasa taslağını görüşeceğiz.  Türkiye hem bir ekonomik kriz ile boğuşuyor, hem terör örgütlerinin saldırırlarıyla boğuşuyor, hem de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yarattığı siyasi terör ile boğuşuyor. Bir yandan da bu ortamda anayasa değiştirmeye çalışıyor. Bu olmaz. ”
“SAHTEKÂRIN YAPTIĞI ANAYASAYA, ANAYASA DENMEZ”
TBMM Genel Kurulu'nda Emekli Sandığı Kanun görüşmeleri sırasında AK Partili vekillerin sahte pusula kullandığı yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Yüksel, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sahte oy kullandılar. Sahte pusula gönderdiler. Biz bu adamlardan yeni anayasa bekliyoruz. Sahtekârın yaptığı anayasaya, anayasa denmez. Lafı hiç eğip bükmeye gerek yok. Adalet ve Kalkınma Partisi ve onun ağababaları, iktidarda bir hafta daha fazla kalabilmek için her türlü sahtekarlığı, her türlü yobazlığı, her türlü güç yetenliği yapıyorlar” ifadelerini kullandı. 
“BU ŞARTLARDA HALKA UMUT VERMEKTEN ACİZİM”
Türkiye’yi çok zor günlerin beklediğini anlatan Yüksel, “Türkiye maalesef birbirinden nefret eden, birbirlerinin beğenmedikleri hayat biçimleri üzerinden kin ve nefret kusan insanların ülkesi oldu. Birilerinin 14 seneden beri sattığı o ayrıştırıcı, bölücü, başkalaştırıcı malı Türk halkı satın almış. Bir milletvekili olarak benim halkıma umut ve güven duygusunu aşılamam gerekir. Ama Türkiye’nin bugün geldiği durumda ben dahi bu duyguları aşılamaktan acizim. Türkiye’yi çok zor bir dönem, çok zor günler bekliyor” diye konuştu. 
“ÇAPULCULARLA BERABER, IŞİD’E SAVAŞ AÇMIŞ”
Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü operasyona da değinen Yüksel, “Şehirler silah deposuna çevrilirken, hendekler kazılırken sessiz kalan Adalet ve Kalkınma Partisi bugün başka bir memlekette bir terör örgütüne karşı, başka bir terör örgütüyle omuz omuza savaş veriyor. El Nusra’dan, Taliban’dan,  El-Kaide’den kopan Özgür Suriye Ordusu adı altındaki çapulcularla beraber, IŞİD’e savaş açmış. Türk ordusu bir köyü fethediyor, alıyor. Ondan sonra ÖSO, o köyü para karşılığı IŞİD’e satıyor. Bunları ben uydurmuyorum”  dedi.
‘EVET’ DENİLMEMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Yüksel, yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Terör bir yana Türkiye’de tek adam hükümdarlığını getirecek anayasanın Olağanüstü Hal koşulları içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tartışılacak olması da ayrı bir saçmalık. OHAL esnasında anayasa tartışılamaz. Gazi Meclisin tüm yetkilerinin elinden alacak, yasama, yürütme ve yargıyı sadece bir adamın inisiyatifine bırakacak bir anayasa. Türkiye ilmek ilmek örülmüş ve kendisini bir üçüncü dünya ülkesine çevirecek olan bir anaysa hazırlığının içerisinde. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu anayasanın ilk önce Meclis’te 330’u bulmaması, eğer 330 sayısı geçilirse referandumda halkımızın buna ‘evet’ dememesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.