Safra Kesesi Taşı Belirtileri Nelerdir?

Kadınlarda daha sık görülen safra kesesi taşları ağrılı bir hastalıktır.

Safra Kesesi Taşı Belirtileri Nelerdir?
04 Mart 2021 Perşembe 20:06

Karaciğerin alt kısmında bulunan safra kesesi, torba şeklinde bir organdır. Karaciğer tarafından salgılanan safra burada depolanır ne katı başlıktan sonra onikiparmak bağırsağına gönderilir. Sindirimin kolaylaşmasına büyük katkı sağlayan safra içerisinde zamanla taş oluşur. Safra kesesi taşları hemen kendini belli etmez. Zamanla vücudu rahatsız etmeye başlar. Vücutta görülen mide bulantıları ve karın ağrısı şikayetleri sonucunda safra kesesi ameliyatı uygulanır.

Kadınlarda daha sık görülen safra kesesi taşları ağrılı bir hastalıktır. Safra kesesi taşı bulunan kişi nerede belirtilen şu şekilde ortaya çıkar. Karın ağrısı şikayeti, sırt ve omuz ağrısı, sindirim sorunları ve gaz problemi, idrar renginde koyuluk, dışkının açık renkli olması ve bulantı görülür. Bu belirtilerin tek bir tedavi yöntemi vardır. O da uzman doktorlar gözetiminde yapılan safra kesesi ameliyatı olarak bilinir.

Safra Kesesi Ameliyatı Nedir?

Safra kesesinin cerrahi bir operasyonla alınmasına safra kesesi ameliyatı denir. Kişiye özel planlanan ameliyat var ortalama 15 ile 45 dakika arasında gerçekleşir. Çünkü ameliyat süresi üzerinde hastanın cinsiyeti, yaşı, kilosu ve doktorun deneyimi son derece etkilidir. Ameliyat sırasında açık yada kapalı safra kesesi ameliyatları uygulanır. Açık ameliyatlar hastanın günlük yaşamına dönme sürecini uzatır. Bu nedenle pek çok doktor hastasının kısa sürede iyileşmesi ve toparlanması için laparoskopi yani kapalı tekniği tercih eder. Safra kesesi ameliyatı fiyatları kullanılan tekniğe bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Safra Kesesi Alma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Safra kesesi ameliyatları daha çok kapalı teknikle gerçekleşir. Operasyon sırasında hasta genel anestezi ile uyutulur. Daha sonra göbekten atılan kesi ile karın içerisine girilir. Kullanılan küçük görüntüleme cihazları sayesinde safra kesesi ve karın içi organları tek tek kontrol edilir. Yapılan kontrollerin ardından karaciğerin alt kısmında bulunan safra kesesine ulaşılır ve burada karaciğer ile safra birbirinden ayrılır. Ayrılma işleminin ardından kullanılan özel cihaz yardımıyla safra kesesi dışarı çıkarılır. Günümüzde uygulanan safra kesesi ameliyatı sonrasında kullanılan estetik dikişler yardımı ile yara yeri dikilir.

Safra Kesesi Alma Ameliyatının Komplikasyonları Nelerdir?

Safra kesesi öncesinde ve sonrasında bebeğimi doktorlar ve sağlık çalışanları tarafından hastanın külkedisi filmi detaylı bir şekilde yapılır. Eskiden safra kesesi ameliyatı sonrasında herhangi bir komplikasyona rastlanmaz. İstenmeyen nedenlerden dolayı meydana gelen kanamalar sırasında doktora başvurmak gerekir. Ayrıca enfeksiyon riskine karşı yara izinin steril bir şekilde korunması gerekir.

Safra Kesesi Alınmasının Vücuda Ne Gibi Zararları Vardır?

Safra kesesi insan yaşamında hayati bir öneme sahip olmadığı için alınmasının vücuda herhangi bir zararı bulunmaz. Safra kesesinin alınması hastada görülen şikayetleri ortadan kaldırır. Bu durum safra kesesi ameliyatının tek çözüm olduğunu ortaya koyuyor.

Safra Taşları Alındıktan Sonra Tekrar Taş Oluşma Riski Nedir?

Safra kesesi ameliyatı olmak isteyen pek çok hasta ameliyat sonrasında kesede bulunan taşların yeniden üreme geçip geçmeyeceği konusudur. Bu düşünce pek çok hastanın ameliyat olmasını engelliyor. Safra kesesi taşları kese ile beraber alınır. Ameliyat sırasında kese alındığı için safra kesesi taşı yeniden oluşmaz. Nadir de olsa safra yolunda taş oluşumu görülebilir. Bu tür bir durumda uzman bir doktora başvurmak sağlıklı olacaktır.

Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatları

Özel hastanelerde yapılan her ameliyat gibi safra kesesi ameliyatı da ücretlidir. Ameliyat olmak isteyen hastaların öncelikli hem safra kesesi ameliyatı fiyatları hakkında fikir sahibi olması gerekir. Safra kesesi ameliyatı fiyatları özel hastaneler tarafından her yıl güncellenir.

https://hakanakinci.com/safra-kesesi-ameliyati/ <-- hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.