Hasan Hüseyin Köksal: Kimler aşı olmuyorlar, covid nereye gidiyor ve en önemlisi idareciler ne yapıyor?

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal sağlık sorunlarını sıraladı ve ekledi: Ne yazık ki 15 yılda dünyaya parmak ısırtan ilmek ilmek dokunmuş fedakarlık ile dönüştürdüğümüz sağlık sistemi geriye doğru frensiz gidiyor.

Hasan Hüseyin Köksal: Kimler aşı olmuyorlar, covid nereye gidiyor ve en önemlisi idareciler ne yapıyor?
21 Ağustos 2021 Cumartesi 12:48

Yaptığı eleştirilere hep bir kulp takıldığını bu yüzden açıklama yapmanın içinden gelmediğini belirten Köksal, “Her gün sahada neler ile karşıtlığımızı bizler biliyoruz ve ne yazık ki 15 yılda dünyaya parmak ısırtan ilmek ilmek dokunmuş fedakarlık ile dönüştürdüğümüz sağlık sistemi geriye doğru frensiz gidiyor” dedi.

AK Parti’nin temel başarı sebebi olan sağlık sisteminin yine AK Parti’nin temel çöküş sebebi olma yolunda ilerlediğini belirten Köksal, “Gerçeklerden uzak çalışmalar, rakam ve istatistikler ile hedef koyan idari sistem. Başarıyı şahıslarda arayan, arkadaki gizli güç olan imanı ve inancı ile çalışanları unutan gizli kahramanları yok sayanları sağlık sistemini bitiyor” dedi.

Birçok cemaat mensubu aşı olmuyor

Çok sayıda cemaatin mensuplarına aşı olmamaları yönünde telkinde bulunduğunu belirten Köksal, “Memlekette bilime, devlete güven azalmış olacak ki; iktidar partisinin en yakın çalıştığı en çok bürokrat atadığı gruplarda aşı olmayan bir hayli fazla cemaat mensubu var. Olay ciddi. Bence aşı olmayanlara ciddi yaptırımlar da bu yüzden çıkmıyor olabilir” dedi.

Temel amaç döner sermaye

Şehirdeki 3 hastanenin temel amacının döner sermaye olduğunu ifade eden Köksal, bu nedenle covıd yokmuş gibi normal hasta yatırmaya, ameliyatlara ve rutin işlemlere devam edildiğini belirtti.

Sağlık çalışanı tükendi

Uzun süredir yorgun bitkin ailesinden çevresinden evinden ödün vermiş sağlık personelininin yeni bir savaşa hazır olmadığını belirten Köksal, “Sağlık personelini yok sayan idari sistemin tek amacı Döner Sermaye. Ama belli bir kesim alıyor ve ne yazık ki sağlık personelinin % 80’i alamıyor. Mesela dilden dile dolaşan filyasyon ekipleri alamıyor. Yunus Emre Devlet Hastanesi hiç alamıyor. İlimizde planlama yok. Hastane içinde yarın nerede çalışacağınız belli değil. Nereye geçici görevlendirdiğiniz belli değil. İş belli değil ve belirli bir kitle yüklenmiş gidiyor. Personel arasında kayırmacılık hat safhada. Geçici göreve gitmeyen korunan isimler var. Her gün dağıtılan servis hemşireleri var, her gün geleceği okumadan açılan servis ve yoğun bakımlar var, fikri hiçbir zaman sorulmayan sağlık personeli var. Sizce sağlık personeli nasıl olsun? Mesela ilimizde kaç personel geçici görev ile aylardır istendiği yerlerde çalışıyor. Mesela Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde kadrosu olup da kaç kişi Şehir Hastanesine geçici görev ile verildi biliyor musunuz? Şaka gibi bu ilin bir personel belirleme problemi var. Sağlık personelin yarıdan fazlası anne ise kendi çocuklarını bırakacak yer bulamadığını kaç kişi biliyor ve bunu çözmek için ne yapıldı? Herkes empati yapsın 24 saat yorucu nöbetten çıkıyorsunuz arkanızdan personel arıyor yeni açılan Covid servisine veya yoğun bakımına görevlendirildiniz. Bu durum başka bir hastanede olabilir. Kimse ulaşım, hayat değişikliği işe giderken size getireceği yükü düşünmüyor. İlimize karabasan çökmüş durumda, makyaj akıyor çalışanlar psikolojik bitmiş durumda” dedi.

Siz olsanız çalışır mısınız?

Köksal açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Şehir Hastanesi sağlık personeli planlaması evlere şenlik. Herkes kendi doğru ve derdinde artık sorunlara yetişemiyor mesajlara bile dönemiyoruz. En kötüsü sağlık personeli küstürülüyor. İdari koordinasyon sıfır denecek durumda, İlde Kamu Başkanı olmadığı için Başkan Yardımcısı düzeyinde değişik kararlar alınıyor, başkanlar arası ve başhekimler arası iletişim 0 ve aklımıza geldikçe yer değişikliği yapıyoruz. İl Müdürü desen atamalardan dolayı topal ördek gibi görev vermeyeceği kişiler ile kerhen çalışıyor.

Hastanelerin doluluk oranları her geçen artıyor, yoğun bakımlar dolmak üzere.

Hayat devam ediyor, sağlık personeline bir şey olmaz yükleyebildiğiniz kadar iş yükleyin sıfır döner sermaye ile çalıştırın bize alkış yeter! Kimse alınganlık yapmasın. Sağlık personeli zaten siyasi olarak seçmen değil, sorunda yok görmezden duymazdan gelebilirsiniz. Bu kadar problem arasında hala torpilli kesim geçici göreve gitmesin. Bu tanıdık o şimdilik dursun diyor ise İlimiz üzerine konuşacak ne kalmıştır ki.

Arada döner sermaye dedik ama bizler zaten alamıyoruz, iş yükünde birinci kazançta en sonuncu devlet memuruyuz. Bu ay mahsuplaşma ile maaş aldık herhalde anladınız en düşük memur maaşına denk geliyor. Şimdi empati yapmazlar ama Yunus Emre Devlet Hastanesinde sağlık personeli olsanız işiniz tavan cebiniz yavan iş var, ama döner sermaye yok. Siz olsanız yıllardır polisten 1500, öğretmen 1100, astsubaydan 2500, bekçiden 200 TL eksik alsanız çalışır mısınız. İmamları saymıyorum olayı farklı mecralara götürüyorlar.

Özetledik işte aşı olmaya gerek yok, hastaneler de sıkıntı yok, çalışanların sorunu yok, ne ister iseniz onu gözlersiniz. Osmangazi Üniversitesi’ne gelecek hafta özel zaman ayıracağım. Eski Rektörümüzün kıymetli ekibi çalışıyor. Eskişehir kaybediyor bakalım siyasiler ne kadar daha izleyecek. Bu anlatılanların hepsi hayal ürünüdür; bizim şehirde problem yoktur. Sağlık çalışanları rastgele isim veya soyisme göre kümeleme seçin sorun inanın sorun yok.

Rumuz; 9 köyden kovarlar burası dokuzuncu köy!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.