Aksaray'da Daire Fiyatları ve Satılık Ev Piyasası

Konut satışlarına olan talep ülke ekonomisi konusunda belirleyici olurken Aksaray satılık daire fiyatlarının sürekli yükselen bir değerde olması dikkatleri çekiyor.

Aksaray'da Daire Fiyatları ve Satılık Ev Piyasası
25 Aralık 2017 Pazartesi 20:28

Aksaray’ın Türkiye'nin ortasında yer alması ve bölgede Konya ve Ankara gibi şehirlere olan yakınlığı şehre olan talebi de arttırıyor. Özellikle üniversite öğrencileri ve memurlar tarafından ilgi görüyor. Civardaki büyük şehirlere olan yakınlığı ulaşım avantajları ve kolay bir yaşam sürmeyi sağlayan yapısı sayesinde Aksaray'da satılık daire fiyatlarında son bir yıl içinde yüzde 19'luk bir değişim görülüyor. Zingat Bölge Raporu verilerinden alınan bilgilere göre il genelinde son 5 yıl içinde olumlu bir değişim yaşayarak Aksaray satılık ev fiyatlar son 5 yıllık süreç içerisinde ciddi bir artış göstermiş.

Aksaray satılık daire fiyatları

Zingat.com Bölge Raporu’na göre, Aksaray’da satılık daire fiyatları minimum 105 bin TL ile maksimum 175 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar 100 metrekarelik bir alana sahip olan konutlar için geçerliliğe sahip olmak ile birlikte satılık bir dairenin amortisman süresi 25 yılı buluyor. Bu noktada kira fiyatlarındaki değişiklikler önem arz ediyor. Aksaray satılık evler konusunda sağladığı seçenek genişliğini kiralık daireler konusunda da sağlıyor.

Aksaray kiralık daireler ve konut projeleri

Kiralık daire fiyatları incelendiğinde 100 metrekarelik bir alan için 346 TL ile 576 TL arasında değişen alternatifler bulmak mümkün. Şehirde konut fiyatlarının en yüksek olduğu bölgeler arasında Aksaray merkez, Şifahane, Paşacık ve Nakkaş mahalleleri bulunuyor.

Aksaray'da site biçiminde inşa edilen konut projelerinden ziyade bireysel yapılaşmalar ile daha sık karşılaşılıyor. Bu da zaman zaman konut arayışında olanlar için zorluklara sebep olabiliyor. Ayrıca öğrencilerin de ev kiralamak istemeleri sebebi ile kiralık daire seçenekleri belli dönemlerde oldukça kısıtlı kalıyor. Fakat son yıllarda devlet destekli toplu konutların inşa edilmeye başlaması ile birlikte şehir halkının konut talepleri de cevap buluyor.

Aksaray’ın demografik yapısı

Aksaray demografik yapısı incelendiğinde daha çok memur ve öğrenci ağırlıklı bir şehir olarak görülüyor. 396 bin 673 kişilik bir nüfusa sahip olan şehirde yıllık nüfus artış oranı yüzde 2,63 oranında kalıyor. Oldukça genç bir yaş aralığına sahip olan şehirde yüzde 65'lik kesim evliyken eğitim seviyesinin geneli ortaokul düzeyinde kalıyor. Fakat genç nüfusun eğitim hayatına devam etmesi ile birlikte yüksek öğrenim seviyesi sürekli bir artış eğilimi gösteriyor.

Şehirde nüfus çoğunlukla Eskil, Eşmekaya ve Ortaköy civarında yoğunlaşıyor. Haliyele bu civardaki konut fiyatları genele oranla daha yüksek. Aksaray satılık daireler fiyat konusunda her bütçeye uygun olmak ile birlikte Fatih mahallesi, Cumhuriyet mahallesi ve Küçük Bölcek mahallesinde şehrin geneline nazaran düşük fiyatlı satılık ve kiralık daireler mevcut. Şehirde 1+1 daire bulmak zor olsada 2+1 ve 3+1 seçenekleri oldukça geniş bir yelpazeye sahip.

Tüm Aksaray satılık daireler için tıklayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.