ZİHNİ ÇALIŞKAN İLE GÖRÜŞTÜLER

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Genel Örgütlenme Sorumlusu Hami Baltacı, DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Arı, işyeri temsilcisi AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile bir görüşme yaptı.

ZİHNİ ÇALIŞKAN İLE GÖRÜŞTÜLER
04 Ekim 2019 Cuma 16:56

Zeytinoğlu grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’de çalışan işçiler, 4 aydır maaşlarının ödenmediğini ve mağdur olduklarını belirterek, Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan AK Parti il binasına yürümek istedi. Grubun yürüyüşüne polis tarafından izin verilmedi. Polis, Asarcıklı Caddesi’n bariyer çekince, işçilerde oturma eylemi başlattı.

Daha sonra DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Genel Örgütlenme Sorumlusu Hami Baltacı, DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Arı, işyeri temsilcisi AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile bir görüşme yaptı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından işçilere seslenen DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Genel Örgütlenme Sorumlusu Hami Baltacı, “Aylardan beri süre gelen yaşadığımız sorunları AKP İl Başkanına dile getirdik. Amacımız var olan durumun düzeltebileceği yönündeki düşüncelerimizi kendilerine ilettik. İl başkanı da bize konuyu Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlara ileteceklerini söyledi. Bu mücadeleye kayıtsız kalmamaları adına her türlü mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.

Baltacı, 10 Ekim’de fabrikada toplanacaklarını, 22 Ekim’de ise Ankara’ya yürüyeceklerini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.