HİZMET SEKTÖRÜ YETERİNCE DESTEKLENMİYOR

Ticaret Odası Başkan Adayı Ayhan Sezer, Eskişehir'deki hizmet sektörünün sorunlarına dair açıklamalarda bulundu. Sezer, şehir ekonomisinin lokomotifi olan sektörün yeterince desteklenmediğini söyledi.

HİZMET SEKTÖRÜ YETERİNCE DESTEKLENMİYOR
09 Ekim 2017 Pazartesi 12:22

Başkan Adayı Sezer, seçim çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. Şehir merkezindeki esnaf ve ticaret erbabı  ile teknik sanayi sitelerinde ETO üyeleri ile bir araya gelerek sorun dinleyen Sezer, şehrin en önemli istihdam alanlarından olan hizmet sektörünün de desteklenmediğini dile getirdi.

TURİZM GELİŞİYOR SEKTÖR YERİNDE SAYIYOR

Şehrin gelişen turizm potansiyeli nedeniyle hizmet sektörünün Eskişehir açısından çok daha önemli bir noktaya ulaştığına dikkat çeken Sezer, "Turizm başta olmak üzere kentimizin gösterdiği gelişimden şehrimiz ekonomisi faydalanamıyor. Şehrin gelişimi ile paralel bir ilerleme kaydetmesi gereken sektör yerinde sayıyor" dedi.

YÜZDE 60 İSTİHDAM VURGUSU

Eskişehir ekonomisi içinde istihdam olarak en büyük payın hizmet sektörüne ait olduğunu hatırlatan Sezer, "Hizmet sektörü şehrimiz insanına yüzde 60 oranında katkı sağlıyor. Böylesine büyük önem taşıyan sektörümüz maalesef bir türlü alamadığı destekler yüzünden gelişemiyor. Sektör tamamen yalnız bırakılmış ve adeta kaderine teslim edilmiş durumda. Sektöre yatırım yapan üyelerimiz, yatırımlarını geliştirmeye ve büyütmeye cesaret edemiyor. 'Küçük olsun benim olsun' anlayışını bu yüzden aşamıyoruz" dedi.

Eskişehir piyasalarının bu nedenle diğer şehirlerden geri kalmaya devam ettiğini anlatan Sezer, "Göreve gelir gelmez gerekli tedbirleri alarak hizmet sektörünü ayağa kaldıracağız. Sektör hak ettiği değeri bizimle bulacak ve gelişimi için ilk adımlarını bizimle atacak" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.