Yunusemre , evinde anılacak

Anadolu Üniversitesi Halk Bilim Araştırmaları Merkezi’nin Yunus Emre’nin ölümünün 700. Yıl dönümünde hazırlamış olduğu dans gösterisi ile anılacak.

Yunusemre , evinde anılacak
30 Kasım 2021 Salı 14:23

Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümünün “UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri” arasına alınması ve Cumhurbaşkanlığı tarafından bu yılın “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesi vesilesiyle Anadolu Üniversitesi Halk Bilim Araştırmaları Merkezi tarafından ‘BİZİM YUNUS’ isimli tiyatral bir dans gösterisi hazırlandı.

Merkez Müdürü Doç Dr. Hasan İslatince, söz konusu projenin 50 kişilik dev bir kadro ile üniversitemize yakışır bir proje olduğunu ve tüm Tükiye’ye armağan ettiklerini duyurdu. Şu anda Türkiye’de emsali olmayan bir şeye imza attıklarının altını çizdi. Anlatıların, görsellerin ve dansların aynı anda izleyiciyle buluştuğu gösteride Yunus Emre, doğumundan ölümüne kadar olan zaman dilimi içerisinde yaşadıklarıyla bizlere dersler veriyor. Felsefesini en iyi şekilde anlayacağımız gösteride Yunus Emre’nin yanı sıra Taptuk Emre’ye, Hacı Bektaşi Veli’ye ve Mevlana’ya  ayrıca yer verildi. Gösterinin genel koordinatörlüğünü Öğrt. Gör. M. Bektaş Tuncer üstlenirken, genel sanat yönetmenliğini ise Öğr. Gör. Muharrem Feratan gerçekleştirdi.

Müziklerin ve dansların özel olarak tasarlandığı gösteri 01-02-03 Aralık 2021 tarihlerinde Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.