ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA FESTİVALİ BAŞLADI

Sivrihisar Belediyesi Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali muhteşem bir şölenle açıldı. Nasreddin Hoca ve kızının anıt mezarı başında edilen dualarla başlayan festivalin açılışı renkli görüntülere de sahne oldu. 

ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA FESTİVALİ BAŞLADI
28 Haziran 2019 Cuma 15:45

ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA FESTİVALİ BAŞLADI
İlgili Galeriye Git

Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün önderliğinde düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivaline Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr.Nabi Avcı, MHP Milletvekili Nurullah Sazak, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Sivrihisar Kaymakamı İsmail Soykan, Sivrihisar Hava Meydan Garnizon Komutanı Ali İnci, Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Günyüzü Belediye Başkanı Menderes Durgut  ve çok sayıda davetli katıldı. 

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü yaptığı açılış konuşmasında “Medeniyetlerin ilçesi olan  Sivrihisarımıza ve Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivaline hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün birçok ülke ve şehir Nasreddin Hocamızı sahiplensede O, 1208 yılında Sivrihisar’da doğmuş ve burada vefat etmiştir.  Dünyanın tanıdığı, Türk ve İslam düşünürü, gönül dostu, ünlü mizah ustasıNasreddin Hocamızın 3.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalini gerçekleştiriyoruz. İnsanları iyiliğe, güzelliğe, hayra ve barışa davet eden Hocamızın dediği gibi Tebessüm sadakadır. Nasreddin Hocamız, insanlara doğru yol gösteren, kötülüklerden sakındıran bir velidir.
Festivaller, şehirlerin tanıtımında ve o şehrin kalkınmasında çok önemli yere sahiptir.  İşte bu yüzden göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Şehrimizi temel belediyecilik alanlarında ilerletirken, diğer yandan da festivallerle ve yaptığımız çalışmalar ile turizm alanında da eşdeğer şehirlerle rekabet edebilir hale getirdik.  Türkiye’de parmakla gösterilecek, gıpta edilecek bir ilçe olması için çaba sarfettik ve başardık. 
Bu vesile ile festival süresi boyunca görev alacak tüm emniyet görevlilerine, değerli Sivrihisar Belediyesi çalışma arkadaşlarıma,kıymetli hemşehrilerime ve ilçemize önemli katkılarda bulunan Bakanımız Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Dolu dolu bir festival geçirmeniz temennisiyle, 3. Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivalimizin,medeniyetlerin ilçesi olduğunu ispatlamış olan Sivrihisarımıza, Şehrimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

7 farklı ülkeden gelen Halk Dansları Topluluklarının gösterileri büyük beğeni toplarken, açılış programı sonunda ise yabancı ülkelerden gelen ekipler Türkiye yöresine ait “Halkalı Şeker” oyununu oynadılar.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.