‘Üç fotoğrafçı, unutulmuş bir gelenek, bir kitap ve bir sergi'

Eskişehir Ticaret Odası bünyesinde yer alan Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından 2018 Avrupa Kültürel Miras yılı kapsamında ele alınan Sorkun Çömlekçiliği, bir fotoğraf sergisi ve fotoğraflardan oluşan kitapçık ile Eskişehirlilere tanıtıldı.

‘Üç fotoğrafçı, unutulmuş bir gelenek, bir kitap ve bir sergi'
20 Ekim 2018 Cumartesi 09:53

Eskişehir'in önde gelen fotoğrafçılarından Evren Yılmaz, Haadi Mousavi ve Kadir İstifçi;  'Toprağın bin bir emek ve zahmetle sofraya uzanan yolculuğu' nu fotoğraflayarak Eskişehirlilerle buluşturdu. Projeye Prof. Ayşegül Türedi Özen danışmanlık etti.  

Eskişehir Ticaret Odası Sergi Salon'unda açılışı gerçekleşen sergiye sanatseverlerin ilgisi yoğundu. Açılışa Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler de katıldı.

Açılışta konuşan Metin Güler, Sorkun çömleğini öncelikle Eskişehir olmak kaydıyla tüm Türkiye'ye tanıtmamız gerektiğini vurgulayarak "Kurum olarak biz üzerimize düşen görevi bu anlamda yerine getirdik, bundan sonraki süreçte de projenin arkasında olacağımızı belirtmek istiyorum." dedi. Güler, sanatçılara ve emeği geçen herkese bu güzel projenin hayata geçmesindeki katkılardan dolayı çok teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Projede yer alan sanatçılardan Kadir İstifçi, unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği, bu proje ile tekrar hatırlatmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, " Çok fazla estetik kaygı duymadan ortamı birebir yansıtmaya çalıştık. Belgesel nitelikte bir çekim oldu. Diğer arkadaşlarım renkli sunarken ben siyah beyaz sunmayı tercih ettim. Umarım Sorkun'u Türkiye'ye ve dünyaya anlatmaya bir nebze de olsa katkımız olmuştur. "dedi.

Fotoğrafçı Haadi Mousavi, projeye yönelik duygu ve düşüncelerini ise şu sözlerle özetledi: " Eskişehir’imizin önemli kültürel değerlerinden olan Sorkun çömleğini tanıttığımız bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan ve projede katkısı olan herkese çok teşekkür ederim."

Aynı zamanda  öğretmen olan Evren Yılmaz bu projenin çok değerli bir proje olduğunu, "Bu tür projelerin yaygınlaşması kendi kültürel birikimimiz açısından çok önemli. Bunun sadece ticari boyutunu değil, sanatsal boyutunu vurguladıkları için de ayrıca teşekkür ederim. "  sözleri ile vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.