TÜRK EDEBİYATI TUVALDE BULUŞTU

‘Konuşan Resimler’ sergisi Mart Sanat Galerisi’nde açıldı

TÜRK EDEBİYATI TUVALDE BULUŞTU
22 Ocak 2018 Pazartesi 11:54

Ebru Ceylan’ın ‘Konuşan Resimler Ebedi-Edebi’ konulu resim sergisi Mart Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

Ebru Ceylan “Ebedî - Edebî” sergisi ile cumhuriyet döneminin beş farklı akımından edebiyatçıların hayatlarını, kırılma noktalarını, hayallerini ve aşklarını plastik sanatlar ile edebiyatı birleştirerek tekrar gün yüzüne çıkartıyor, günümüz kuşağı ile buluşturuyor. Yağlı boya tablo ve hikayelerden oluşan sergide, pek çok yazar ve şairin eserlerine yeniden can veriliyor. Sergide yer alan yağlı boya tablolara eşlik eden hikayeleri de Türkiye’nin önde gelen oyuncuları ve seslendirme sanatçıları seslendiriyor. Bu seslendirmeler dijital ekran ve kulaklıklar ile de davetlilere aktarılıyor. 52 eserin yer aldığı sergi, 3 Şubat’a kadar izlenimde kalacak.

Edebiyatçıları resimde buluşturdu

Sergiyle ilgili düşüncelerini aktaran Ceylan; “Bu sergi için çalışmalarıma başladığımda temel de esas aldığım konu farklı fikir ve düşüncede ki fikirlerin bir masada toplanması ihtiyacı ve güzelliğiydi. Bu sebeple geçmişte yer alan birbirinden kıymetli edebiyatçıları bir araya getirdim” dedi.

“Kömürlü termik santrale hayır”

Eskişehir’e yapılması planlanan termik santrale de tepki gösteren Ceylan,  “Sulama kanallarının açılması ile zaten ekonomik darboğazdan nefes alamayan çiftçiler anca kendi emeklerinin karşılığını alacak derken böyle verimli arazilerin çevreye karşı zararı tartışılmaz bir sisteme mağdur edilmesi beni genç ve geleceğini düşünen bir sanatçı olarak çok etkiledi. Buna duyarsız kalmak imkansız. Farklı fikir ve düşünceler aklı selim ve insan doğasına faydalı ise bir masada güzeller. Aynı masada iyisiyle kötüsüyle o bölgenin insanına karşı sorumluluk taşıyıp doğasını tarihini insanını koruyorsa anlamlı. Yola çıktığım fikrin sonuna kadar arkasında olup Eskişehir ‘de kömürlü termik santraline bende hayır diyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.