TUNA KİREMİTÇİ GELİYOR

Tepebaşı Belediyesi tarafından yoğun ilgi ile gerçekleştirilen Kent & Kültür Söyleşileri’nin bu ayki konuğu şair, yazar ve müzisyen Tuna Kiremitçi olacak.

TUNA KİREMİTÇİ GELİYOR
14 Ocak 2019 Pazartesi 15:10

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ve pek çok yazar, şair ve sanatçıyı ağırlayan Tepebaşı Belediyesi Kent & Kültür Söyleşileri devam ediyor. Şair Haydar Ergülen’in koordinatörlüğünde gerçekleşen söyleşilerin bu ayki konuğu şair, yazar ve müzisyen Tuna kiremitçi olacak. “Bir Ahlak Önermesi: En Sağlam Direniş Kalbi Temiz Tutmaktır” isimli söyleşide Kiremitçi ve Ergülen, edebiyat ve müzik üzerine sohbet edecek. Konuk sanatçının katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayacağı etkinlik, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Söyleşi, 18 Ocak Cuma günü saat 19.30’da başlayacak. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 230 22 16 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilecek.

Tuna Kiremitçi Kimdir?
Çağdaş Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilen Türk şair ve roman yazarı. Git Kendini Çok Sevdirmeden, Bu İşte Bir Yalnızlık Var romanları ile tanınmaktadır.
Tuna Kiremitçi, 1973 yılında, Eskişehir’de dünyaya geldi. Yunus Emre ve Dumlupınar ilköğretim okullarında okuduktan sonra, 10 yaşındayken ailesiyle beraber Ankara’ya taşındı. Galatasaray Lisesi’nde okuduğu yıllarda, önemli edebiyat dergilerinden Varlık’ta şiirleri yayınlanmaya başlayan Kiremitçi, liseden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde sinema üzerine eğitim gördü.
Yayınlanan ilk şiir kitabı olan 1994 tarihli Ayabakanlar ile Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nü kazanan Kiremitçi, 1998 tarihinde, ikinci şiir kitabı olan Akademi‘yi piyasaya çıkarttı. Yazara asıl ününü getiren ve tanınmasını sağlayan eser ise, 2002 tarihinde tamamladığı Git Kendini Çok Sevdirmeden oldu. Büyük satış başarılarına imza atan romanı, 2003 yılında Bu İşte Bir Yalnızlık Var ve 2005 yılında Yolda Üç Kişi takip etti. 
Farklı edebiyat ve şiir dergilerinde çalışmalarını yayınlamaya devam eden Kiremitçi, ayrıca köşe yazarı olarak da gazete kupürlerinde kendisine yer edindi. Üçüncü şiir kitabı Bazı Şiirler Bazı Şarkılar’ı 2003 yılında tamamlayan genç yazar, 2007 yılında Dualar Kalıcıdır ve 2009 yılında Küçüğe Bir Dondurma adlı romanlarını yayınladı. Yazarın romanları, Türkçe dışında beş ayrı dile çevrilerek yurt dışında da yayınlandı.
Yazarlığın dışında müzikle de uğraşan Kiremitçi, ses getiren çalışmalara imza attı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.