TİYATRO ŞENLİĞİ HEYECANI BAŞLADI

Eskişehir Kent Konseyi ‘nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları paydaşlığında düzenleyeceği 8. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği için geri sayım başladı. Şenliğe katılacak liseler sergileyecekleri oyunların hazırlıklarını sürdürürken, oyun tarihlerinin belirlenmesi için kura çekimi, sorumlu öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

TİYATRO ŞENLİĞİ HEYECANI BAŞLADI
14 Şubat 2020 Cuma 12:00

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da yapılan kura çekimi öncesi konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, tiyatronun önemine dikkat çekerek “Tiyatro Şenliğimizin başlamasına sayılı günler kaldı ve hepimiz çok heyecanlıyız. Gençlerimizin böyle faaliyetlerde yer almasını Kent Konseyi olarak çok önemsiyoruz. Önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz tiyatro şenliklerine katılan öğrencilerimizin kimi konservatuarı kazandı kimisi özgüvenini arttırarak sosyal yaşamında daha başarılı oldu. Bu organizasyona emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Şenlik hakkında bilgi veren Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara ise, gençlerin yoğun bir şekilde şenliğe hazırladıkları belirterek “Şenliğimiz 14 Mart 2020 tarihinde kortej yürüyüşü ile başlayacak. Bugün de okullarımızın oyunlarını sergileyecekleri tarihleri belirlemeleri adına kuralar çekildi. Tüm okullarımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin sorularının cevaplandırılması, şenliğin işleyişinin aktarılmasının ardından kura çekimi gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.