Şükran Tunç 'Görünmez kahramanlar'ı fotoğrafladı

İtfaiye Haftası sebebiyle düzenlenen Şükran Tunç’un çalışmalarının yer aldığı fotoğraf sergisi Eskişehirlilerle buluştu.

Şükran Tunç 'Görünmez kahramanlar'ı fotoğrafladı
25 Eylül 2018 Salı 14:17

25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası sebebiyle  fotoğraf sanatçısı Şükran Tunç’un çalışmalarının yer aldığı fotoğraf  sergisi açıldı. Sergi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleri Espark AVM Sergi Alanı’nda Eskişehirlilerle buluştu. Açılışta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Eskişehir İtfaiye Daire Başkanı Ergün Peker ve çok sayıda itfaiyeci yer aldı.

İtfaiye sadece yangınlardan ibaret değildir

Fotoğrafları çekebilmek için İtfaiyecilerle 7 ay kurtarma operasyonlarına katıldığını belirten Tunç, “Öncelikle Büyükşehir Belediyesi’ne, daire başkanı Ergün Bey’e ve itfaiye erlerimize bana verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim. İtfaiye deyince insanların aklına sadece yangınlar gelir. Ama itfaiye sadece yangınlardan ibaret değildir. Kazalarda, su baskınlarında hayvan kurtarma ve insan kurtarma operasyonları gibi birçok konuda çalışıyorlar. Ben bunları ön plana çıkarmak istedim ve başarılı olduğumu da düşünüyorum. İlerde daha iyi projeler yapacağımızı umuyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İtfaiye teşkilatının liselerinin kurulması gerekli

İtfaiyecilerin bu özel haftasını kutladığını belirten ve yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileten Ayşe Ünlüce, “İtfaiyeciliğin, bu kadar eski bir işin bir meslek olarak gelişmemesi gerçekten üzücü. Bu özel haftada itfaiye teşkilatının liselerinin kurulması, üniversitelerde eğitiminin verilmesi temennisi ile bu sergi açılışını bugün gerçekleştirdik.” diyerek gösterdiği duyarlılık ve ilgi için Şükran Tunç’a teşekkür ve tebriklerini iletti.

Amacımız burada biraz farkındalık yaratmak

Sergi’de konuşan Peker, “Bizim amacımız burada biraz farkındalık yaratmak. Vatandaşımızın, insanlarımızın itfaiyenin önemini anlayabilmesi için bazı mesajlar vermek. Biz bunun için zaten çalışıyoruz. Yeter ki vatandaşımızın güvenliğini sağlayabilelim. Bundan dolayı bu sergiye vesile olup bize destek sağlayan Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyorum.”

Sergi 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası süresince ziyarete açık olacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.